неделя, 21 април 2013 г.

Ментово песто за агнешко и други празнични рецепти

Преди няколко дни Мина ме подсети за страхотния вкус на агнешко с мента. Ето и варианта за ментовия сос, който правим у дома. Рецепта няма, всичко е на око и на вкус :-) 
Съвсем ориентировъчно продуктите:



1 връзка мента
1 стрък пресен зелен лук
2-3 супени лъжици зехтин
1-2 супени лъжици тъмен балсамов оцет
1 пълна чаена лъжица тръстикова захар
сол на вкус

Всички продукти се слагат в блендер и се миксират до гладкост.

Други рецепти, подходящи за Великден:



неделя, 7 април 2013 г.

Салата с репички


Без много приказки предлагам една страхотна салата с репички. Свежа и засищаща. Идеално хапване за пролетно време, и не само :-)


 Необходимите продукти:

1 връзка репички
2 стръка пресен зелен лук
200 гр.извара
100 гр. бяло саламурено сирене
зехтин
лимонов сок



Измийте и почистете лука и репичките, нарежете лука на ситно, репичките – на малки парчета. Разбъркайте с изварата и предварително намачканото сирене. Подправете със зехтина и лимоновия сок на вкус.