неделя, 16 март 2014 г.

Суров сладолед с две съставки

Сладоледът е любим десерт у дома и го хапваме целогодишно. Не сме особено придирчиви – харесваме домашен, купен, плодов, шоколадов, с добавки или чист.


В блога ми има няколко рецепти за домашен сладолед, а този с кондензираното мляко ми е любим.
В последните няколко месеца, да кажем година, се опитвам да внеса някои важни навици и правила в ежедневното ни хранене. Целта ми е да консумираме максимално прости сезонни храни с местен произход, да преобладават плодовете, зеленчуците, рибата и морските продукти. Месото и сложните ястия да останат за специалните случаи и празниците.  
Този сладолед е компромис с това, че продуктите не са местни, но е лесен и полезен.
Съдържа една консерва кокосово мляко /82%/ и два добре узрели банана блендирани до гладкост. Добавила съм и малко шоколадови парченца за разкош. След това се замразява в подходящ съд.