неделя, 31 август 2014 г.

Постен галет с круши


Не е истински галет, тъй като не е използвано краве масло. Рецептата за тестото е тази от блога на Тилия. 
За плънката съм използвала круши, стафиди и орехи. 
Сладкишът има страхотен естествен вкус и е особено подходящ за хора, които не обичат накъртващо сладки десерти. 

неделя, 3 август 2014 г.

Докосване от Станка Пенчева


Мъча се така нежно да докосвам всичко, 
че да не го нараня.


Светът напира насреща ми - 
безжалостен, ръбест, наежен.


Но аз докосвам всичко нежно.
Защото има толкова раними неща:


роса и въздух, 
пръстчета на дете,
водно конче
самотна жена,
горда бедност,
невидими рани, 
доверчиви очи...


А в гъмжилото, в тълпата наежена
може да ги отминеш, да не ги различиш.
За това докосвай всичко нежно, нежно - 
дори с риск да се нараниш.
А в гъмжилото, в тълпата наежена
може да ги отминеш, да не ги различиш.
За това докосвай всичко нежно, нежно - 
дори с риск да се нараниш.