неделя, 28 август 2016 г.

Лесни ореховки


Наистина са лесни, стига да имате орехова паста :) 

Необходимите продукти:
1 ч.ч./от 200 мл./ брашно от тапиока
1 ч.ч. пълнозърнесто оризово брашно
1 ч.ч. орехова паста
1 ч.ч. мед
1/2 ч.л. бакпулвер

Двата вида брашно заедно с бакпулвера се смесват добре, след което към тях се добавят меда и ореховата паста и се омесва меко нелепнещо тесто. Покрийте тестото и оставете да "почине" за двадесетина минути. След това оформете топчета, поставете в застлана с пекарска хартия тава и печете в добре загрята на 200 градуса фурна до като покафенеят по краишата. Бисквитите се разливат встрани и стават плоски, така че оставете място между тях. 
За спазващите хранителен режим е важно, че са без глутен и без яйца.

неделя, 14 август 2016 г.

Царевица в уред за бавно готвене


Преди няколко седмици за първи път сварих царевица, в тенджерата под налагяне :) много добре се получи. Но тъй като съм голям почитател на нещата, които се готвят сами и без много суетене реших да опитам и в уреда за бавно готвене - чудесен резултат. Съвсем накратко: дъното се покрива с царевични листа, върху тях се редеят кочаните царевица. След това отгоре се загъват отново с листа, допълва се с вода, така че да бъдат покрити, добавая се малко сол. Уреда се включва на втора степен за осем часа.