Неприятно ми е да го призная, но все по-рядко намирам време
за блога. Готвя редовно, понякога снимам, но до написване на публикация не стигам. Имам някои страхотни рецепти, но едва ли скоро ще видят бял
свят. Просто не ми се пише.
Подобно ястие видях наскоро в предаването Бон Апети,
поизмених рецептата малко и се получи нещо доста интересно.
10 бр. сухи чушки
1 стрък праз лук
200 мл.домашна доматена салца или млени домати от консерва
200 гр. бяло саламурено сирене
3-4 с.л. зехтин или друга растителна мазнина
чубрица
черен пипер
Сухите чушки се накиснете в топла вода, желателно е да ги
сварите, за да можете да обелите люспите им. Почистете ги от семената и
дръжките и ги нарежете на ситно. Лука също нарежете на ситно и запържете в
предварително сгорещения зехтин. Добавете доматите, натрошеното сирене и
чушките. Оставете на котлона до готовност. Подправете с чубрицата и черния
пипер на вкус. Ако обичате люто и чушките не са люти, както често се случва със
сушените, можете да добавите и малко лют червен пипер.
Опитайте с филия препечен хляб. Много вкусно.
Чудесно зимно ястие, Зори -
ОтговорИзтриванеапетитно и много хубаво съчетание, по мой вкус.
Композициите на снимките и представянето са страхотни.
Надявам се, в скоро време това състояние при теб да се промени и очаквам да ни зарадваш с новите ти /вече готови:)/ вкусотии.
Голяма прегръдка за теб и хубава съботна вечер, Диана
Благодаря, Дианка :)
ИзтриванеХубава нова седмица ти пожелавам!
Зори, много вкусно изглежда, снимките са разкошни, много ще се радвам скоро да споделиш с нас интересните рецепти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мариянка, благодаря! Поздрави и за теб!
ИзтриванеОхааа, звучи страхотно, Зори.
ОтговорИзтриванеС тези филийки... ммм, вкусотия!
Ил :)
ИзтриванеЗори, понякога дълго време губя желание да пиша, а има и моменти в които на инат го правя, ще ти мине :)) Чудех се аз що толкова рядко публикуваш :) Зори рецептата е много хубава и снимките и ще очаквам да споделиш с нас и другите интересни неща :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава и спокойна неделя!
Оххх забравих да спомена как обичам и циганска баница ( ако не се лъжа на долната снимка са точно едни такива ) и колко е вкусно с миш маш :)
ИзтриванеИве, благодаря :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен и хубава нова седмица!
Зори, представям си хак ухае и ястието, и филийките :)
ОтговорИзтриванеИ е грехота да ни лишаваш от това удоволствие!
В очакване съм на нови апетитни снимки и аромати!
Прегръдка и хубава неделя!
Благодаря, Дани :) Целувки от мен и хубава нова седмица!
ИзтриванеСтрахотна рецепта, Еос, която нямам търпение да опитам. Снимките са много апетитни и си представям на този зимен миш-маш колко му отива препечена филийка. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Елти! Поздрави и за теб!
ИзтриванеНе съм се сещала за сухи чушки!Страхотна идея!Благодаря че сподели!Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Наталия! Заповядай пак!
ИзтриванеЗори, много апетитно! Жалко, че нямам домашни сушени чушки, купешките нещо не са ми по вкуса :(
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И на мен купешките не ми харесват, Таня :)
ИзтриванеХубава нова седмица от мен!
Зори, намери си желанието, моля;) Ако обичаш;)
ОтговорИзтриванеПрекрасно е това, дето си ни показала. Аз даже имам сушени чушки!
Хубава неделя!
Търся го, Марте :) желанието, де :)
ИзтриванеХубава нова седмица от мен!
Подкрепям Мъх с две ръце! Манджичката звучи много вкусна,само да има кой да обели чушките :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Лучия :) лесно се белят, ако са добре сварени, люспата пада с едно движение :)
ИзтриванеЗори, липсваш във виртуалното пространство! Снимките са чудесни, както и предложението!
ОтговорИзтриванеНадявам се скоро да ти се прииска да пишеш по-често и да споделяш вкусни рецепти и красиви снимки! :)
Усмивки! :
Благодаря, Дани :)
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Обожавам миш маш и летен и зимен като твоя:) Много апетитен и с филийките пък още повече мммм... разкошотия!
ОтговорИзтриванеПрекрасен след обяд Зори!
Прегръдки!
Здравче, благодаря :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Дръпвам си едната препечена филия, Зори :) А гледам ти ще подадеш от миш-маша :)
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала никога с праз. Интересно как ще е на вкус с него.
Прекрасни снимки отново!
Оздравя ли?
Заповядай, Пеп :) според мен на сухите чушки повече праз отива, може и малко кромид, но да не преобладава :)
ИзтриванеБлагодаря :) и да, оздравях :)
Ястието е много вкусно и то с праз лук. Скоро не съм го правила и е хубаво че подсещаш :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки!
Зори, чакаме и други такива интересни рецепти и снимки!
Поздрави!
Благодаря, Тили!
ИзтриванеПоздрави и за теб и хубава нова седмица!
Много обичам мишмаш, а твоят изглежда толкова апетитно, че дори и след вечеря, искам да топна къс хляб в него и да го опитам. Прегръдки с пожелания за спорна нова седмица, Зори! :)
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Еви!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Ммммм, чудно ... си го правя с печени чушки и доматен сос, обожавам миш-маш. Снимките са страхотни, красиво и зимно, страхотия!
ОтговорИзтриванеМерси, Джу :)
ИзтриванеНапълно те разбирам, Зори, и на мен ми се случва! Пожелавам ти скоро да те навести творческата муза, не само в кухнята! Аз поне ще съм много доволна, защото определено ми липсваш напоследък! Рецептата не бях виждала в Бон Апети, но пък е много интересна, поне за мен, защото сушени чушки по този начин досега не бях приготвяла. Свекърва ми си ги пари продължително, после ги бели и залива с дресинг и е много вкусно. За мен обаче е малко пипкава тая работа ;) С удоволствие бих опитала от твоята гозба!
ОтговорИзтриванеЦелувки и топли прегръдки ти пращам! Хубава седмица!
Благодаря, Ирма :)
ИзтриванеЦелувки и от мен!
Хм, като си правих зимнината...защо не се сетих, че обичам и сухи чушки, да ме пита човек, то сигурно и това го има някъде по магазините, но е друго да ги видиш така, закачени под стрехата на къщата....още по-вкусно ще ми е, да се намери някой да ми го приготви това ястие/разядка...както и да се казва :Р
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, Зори, всяко чудо за три дена...или седмици, в краен случай месеца, освен ако не принадлежи към седемте Големи :Р или ще ти сложим диагноза - "подранила пролетна умора от писане" :Р
Диагнозата :) след зимен сън обаче :)
Изтриванемоите са купени така - цялата низа, само че от пазара в Пирот, всяка година купуваме по една - чушките са страхотни!
Зори,много апетитно си сготвила пак!Липсваш определено,но пък щом ти бяга музата има ли нужда да се насилват нещата,още повече когато става дума за хоби,колкото-толкова!Сърдечна прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеи аз така мисля, Роси :) благодаря ти!
ИзтриванеЗори, как си я съхранила досега! Аз имам само люти чушчици само на връзка!
ОтговорИзтриванеА това миш машче е страхотно.Много обичаме у дома и точно с препечена филия!
Хубав ден и до....когато ти дойде музата! :)
Зори, не съм го гледала този миш маш и много ми харесва тази рецепта, Много красиво си го презентирала и снимките са красиви. А колкото до писането в блога - тези блогове са ни за разтоварване и пишем когато имаме желание, време и т.н., красив е твоят и винаги ми е приятно, когато публикуваш нещо, без значение всеки ден или веднъж месечно, винаги е удоволствие. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗори, като четях публикацията ти, имах чувството, че аз съм я писала :)
ОтговорИзтриванеИ на мен напоследък не ми спори писането.
И ми се яде мишмаш :)) Ще пробвам твоята рецепта.