вторник, 22 октомври 2013 г.

Сладкиш с пулпа от ябълков сок и царевично брашно


Дълго и шумно име за обикновен и лесен сладкиш. Трябваше много отдавна да пусна рецептата, но ми се струва че ябълковият сок ще е актуален цяла зима, та покрай него и разни подобни сладкиши.
Продуктите и рецептата съвсем накратко и малко есенни снимки : -)



Необходими са:
340 гр. пулпа от ябълки
100 гр. тръстикова захар
50 гр. меко краве масло
1 ч.л. подправки /смесени канела, джинджифил, индийко орехче/
2 яйца
50 гр. едро нарязани орехи
50 гр. царевично брашно
100 гр. типово брашно
1 бакпулвер



Смесете бакпулвера с брашната,  подправките и орехите. В отделен съд разбийте яйцата, маслото и захарта. След като захарта се разтопи, добавете и ябълковата пулпа. Смесете със сухите съставки, хомогенизирайте и изпечете в тавичка с диаметър 26-28 см., застлана с хартия, в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.



Други рецепти с пулпа от плодов сок: