Много отдавна съм си набелязала тази рецепта на Суха мащерка :-) От няколко седмици имам тенджера за бавно готвене, а имам и дюли. Опитайте, десертът е съвсем лесен, но си заслужава чакането. Дюлите, нарязани, на слабата степен за 3 часа стават превъзходни.
Чудесен десерт, Зори и честита придобивка -
ОтговорИзтриванесякаш усещам ароматите ...убедена съм, че си заслужава чакането.
Аналогичен десерт правих с тиква - Благодаря ти!
Благодаря, Дианка :)
Изтриванеще опитам и с тиква :)
Прекрасно! Това ще го пробвам
ОтговорИзтриваненяма да съжаляваш :)
ИзтриванеСигурна съм, че са страхотни!
ОтговорИзтриванеЧестита придобивка, Зори!
Благодаря, Дани :)
ИзтриванеА предполагам и ухае през тези три часа? Прелест!
ОтговорИзтриванеУхае и още как. Мои приятели ми бяха на гости и бях решила да ги почерпя с тези дюли, влизайки в дома ми реакцията им беше тук мирише на дом и уют. : )
Изтриванеухае ухае :)
ИзтриванеЗори,
ОтговорИзтриванечудни са станали дюлите.Нямам такава тенджера, не съм обръщала внимание какво ново в тази посока в момента има на пазара.Но обичам да приготвям ястия на много бавен огън.Обикновено използвам нощната енергия за тази цел и глинен съд.
Поздрави !
Ами принципа е точно същия.
ИзтриванеБлагодаря, Ели :)
Благодаря Еос за доверието, много исках да разбера дали ще се получат в уред за бавно готвене. Очаквано - да : )
ОтговорИзтриванеПолзвай го със здраве : )
:) Благодаря, Мащерчице!
ИзтриванеЧестита ти придобивка, Зори! Да си я ползваш със здраве!
ОтговорИзтриванеДюлите имат страхотен цвят, едва ли ще купя от пазара :“ защото имаме много ароматни на село, от където ще си взема в почивните дни и приготвя в грънеца и аз. Само ябълки съм пекла там до сега.
Поздрави и хубав петък 13-ти :)
И моите са домашни :)
ИзтриванеБлагодаря, Пеп :)
Еха, интересна рецепта. Честита нова машинка:). Със здраве да си я ползваш и вкусотийки разни да си готвиш:))). Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате :*
ИзтриванеЗори, чудесни дюли, тази година и аз приготвях много неща с тях, не пречи и това да опитам, макар и без уредче:)
ОтговорИзтриванеВеси, то оригналната рецепта е без такъв уред.
ИзтриванеЗори, много хубави са се получили. Аз ги правя по подобна рецепта, но не с вода, а със сок от портокали (без захар), с ванилия за аромат и стават божествени наистина. Не се бях замисляла за връзката между червения им цвят и бавното печене. Хубави дни от мен! :)
ОтговорИзтриване