сряда, 11 ноември 2015 г.

Дюли в тенджера за бавно готвене

Много отдавна съм си набелязала тази рецепта на Суха мащерка :-) От няколко седмици имам тенджера за бавно готвене, а имам и дюли. Опитайте, десертът е съвсем лесен, но си заслужава чакането. Дюлите, нарязани, на слабата степен за 3 часа стават превъзходни.


20 коментара:

  1. Чудесен десерт, Зори и честита придобивка -
    сякаш усещам ароматите ...убедена съм, че си заслужава чакането.
    Аналогичен десерт правих с тиква - Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка :)
      ще опитам и с тиква :)

      Изтриване
  2. Прекрасно! Това ще го пробвам

    ОтговорИзтриване
  3. Сигурна съм, че са страхотни!
    Честита придобивка, Зори!

    ОтговорИзтриване
  4. А предполагам и ухае през тези три часа? Прелест!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ухае и още как. Мои приятели ми бяха на гости и бях решила да ги почерпя с тези дюли, влизайки в дома ми реакцията им беше тук мирише на дом и уют. : )

      Изтриване
  5. Зори,
    чудни са станали дюлите.Нямам такава тенджера, не съм обръщала внимание какво ново в тази посока в момента има на пазара.Но обичам да приготвям ястия на много бавен огън.Обикновено използвам нощната енергия за тази цел и глинен съд.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами принципа е точно същия.
      Благодаря, Ели :)

      Изтриване
  6. Благодаря Еос за доверието, много исках да разбера дали ще се получат в уред за бавно готвене. Очаквано - да : )
    Ползвай го със здраве : )

    ОтговорИзтриване
  7. Честита ти придобивка, Зори! Да си я ползваш със здраве!
    Дюлите имат страхотен цвят, едва ли ще купя от пазара :“ защото имаме много ароматни на село, от където ще си взема в почивните дни и приготвя в грънеца и аз. Само ябълки съм пекла там до сега.
    Поздрави и хубав петък 13-ти :)

    ОтговорИзтриване
  8. Еха, интересна рецепта. Честита нова машинка:). Със здраве да си я ползваш и вкусотийки разни да си готвиш:))). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Зори, чудесни дюли, тази година и аз приготвях много неща с тях, не пречи и това да опитам, макар и без уредче:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, то оригналната рецепта е без такъв уред.

      Изтриване
  10. Зори, много хубави са се получили. Аз ги правя по подобна рецепта, но не с вода, а със сок от портокали (без захар), с ванилия за аромат и стават божествени наистина. Не се бях замисляла за връзката между червения им цвят и бавното печене. Хубави дни от мен! :)

    ОтговорИзтриване