Не е рецепта, по-скоро вкусна идея. Страхотен е като добавка към салата.
Необходимите продукти са:
нахут - накиснат предварително поне за 12 часа в студена вода и след това сварен до готовност /най-добре в тенджера под налягане/
малко растителна мазнина - зехтин
пресен джоджен
кимион
гарам масала
червен пипер /сладък и/или лют/
лимонов сок и сол
Отцедете добре сварения нахут, мазнината загрейте в подходящ по-дълбок съд. Добавете нахута и подправките, разбъркайте и оставете на умерен огън за 4-5 минути. Подправете с лимоновия сок и солта на вкус.
Страхотно! Така обичам да си правя и варената царевичка.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Зори!
Звучи супер! Последният път като варих нахут нещо така и не успях да го сваря, та сега взимам от консерва. Хубава седмица, Зори
ОтговорИзтриванеМмм, страхотен! Опитвам са да разгадая вкуса му.
ОтговорИзтриванеНещо като ароматна салата :) Топло ли се яде това, Зори? С такива подправки не съм опитвала и ми стана доста любопитно :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеАх, че хубаво! Ще се възползвам от идеята ти, Зори. Много ми хареса, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМного свежо допълнение е пресния джоджен, Зори!
ОтговорИзтриванеОх, изчезна ми коментара:) Правих един нахут преди време, на фурна. Хареса ни, но така сякаш още повече ще ми се услади, а и компанията на подправките е добра. Поздрави, Зори!
ОтговорИзтриванеИдеята е прекрасна! На нахута като че ли точно това най- ще му отива.
ОтговорИзтриванеОстана ми още малко нахут, тъкмо ще пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесна идея, Зори, много ще ми хареса,
ОтговорИзтриваненаскоро използвах нахут за салата, и с твое разрешение бих дала такава опция към рецептата.
Следващия път ще опитам и аз - поздрави и хубаво лято!
Нахутът се накисва предварително във вода за 12 часа ,след това се вари в тенджера под налягане - най-малко 40-50 минути /от изпускане на парата от вентила се засича времето /.Вкусен е варен,но суров/в покълнал вид/ е идеален за диабетици.Богат на качествени растителни белтъци,не дразни стомаха,регулира кръвната захар.Бях в Израел,навсякъде го сервираха -хумус,като добавка към салати,малки кюфтенца и всякакви други вкуснотии с много подправки.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Зори, много ми допадна :)
ОтговорИзтриванеДа си призная до момента не съм варила и винаги използвам от консерва
Обичам нахут и съм правила печен с подправки, на салата с домати и разбира се хумус
Сигурна съм, че ще ми хареса твоят вариант :)
Зори, много ми допадна :)
ОтговорИзтриванеДа си призная до момента не съм варила и винаги използвам от консерва
Обичам нахут и съм правила печен с подправки, на салата с домати и разбира се хумус
Сигурна съм, че ще ми хареса твоят вариант :)
Страхотна идея! Обичам салати с нахут, така че... ще се пробва!Поздрави!
ОтговорИзтриване