Идеята е почерпена от тази рецепта на Йоана. Бърза и изключително вкусна.
Необходимите продукти:
150 гр. жасминов ориз
50 гр. захар демерара
200 мл.млечна готварска сметана
1 консерва кокосово мляко
50 мл.вода
ванилов екстракт
Измийте ориза за кратко под течаща вода. Сложете го в подходящ съд заедно със сметаната, млякото, захарта и водата. Доведете до кипване на умерена температура и след това оставете на слаб огън за около 20 минути. Добавете няколко капки ванилов екстракт, разбъркайте добре и разлейте в чашки. С тази смес ще напълните 6 чашки с вместимост 200 мл. Първоначално е рядка, но след охлаждане стяга.
Украсете според желанието си. Аз използвах вишни от вишновка :-)
Ох, и тези вишни от вишновка :*
ОтговорИзтриванеНеустоимо!
ОтговорИзтриванеНеустоимо!
ОтговорИзтриванеOvo pravim i bude veoma veoma ukusno!
ОтговорИзтриванеКонсистенцията е трепач! За аромата знам:). Чудесна интерпретация на класиката, а за снимките - ! . Поздрави, Зори!
ОтговорИзтриванеЗори,
ОтговорИзтриванефен съм на кокосовото мляко.Правя го сама и го използвам в кухнята много.Перфектна комбинация.
Поздрави !
Сложи още нещовкусно тук и ще се караме... или поне ще те принудя със сила да ми донесеш;)
ОтговорИзтриванеВелика идея, Зори!
Изглежда чудесно! Искам само да попитам какво представлява захар демерара и от къде мога да си я набавя?
ОтговорИзтриванеКафява захар, продава се във всички големи магазини...
ИзтриванеИзглежда прекрасно! Ще си го приготвя със сигурност
ОтговорИзтриванеПриготвихме ги с банан, чудесни са
ОтговорИзтриване