неделя, 21 февруари 2016 г.

Кокосово мляко с ориз

 Идеята е почерпена от тази рецепта на Йоана. Бърза и изключително вкусна. 


Необходимите продукти:
150 гр. жасминов ориз
50 гр. захар демерара
200 мл.млечна готварска сметана
1 консерва кокосово мляко
50 мл.вода
ванилов екстракт

Измийте ориза за кратко под течаща вода. Сложете го в подходящ съд заедно със сметаната, млякото, захарта и водата. Доведете до кипване на умерена температура и след това оставете на слаб огън за около 20 минути. Добавете няколко капки ванилов екстракт, разбъркайте добре и разлейте в чашки. С тази смес ще напълните 6 чашки с вместимост 200 мл. Първоначално е рядка, но след охлаждане стяга. 
Украсете според желанието си. Аз използвах вишни от вишновка :-)

11 коментара:

  1. Ох, и тези вишни от вишновка :*

    ОтговорИзтриване
  2. Консистенцията е трепач! За аромата знам:). Чудесна интерпретация на класиката, а за снимките - ! . Поздрави, Зори!

    ОтговорИзтриване
  3. Зори,
    фен съм на кокосовото мляко.Правя го сама и го използвам в кухнята много.Перфектна комбинация.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Сложи още нещовкусно тук и ще се караме... или поне ще те принудя със сила да ми донесеш;)
    Велика идея, Зори!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда чудесно! Искам само да попитам какво представлява захар демерара и от къде мога да си я набавя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кафява захар, продава се във всички големи магазини...

      Изтриване
  6. Изглежда прекрасно! Ще си го приготвя със сигурност

    ОтговорИзтриване
  7. Приготвихме ги с банан, чудесни са

    ОтговорИзтриване