неделя, 27 ноември 2016 г.

Печени сладки картофи


Необходимите продукти:

1 бр. сладък картоф
2 с.л. растително олио /в случая авокадово/
1/4 ч.л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

Обелете картофа и нарежете на правоъгълни резени, залейте с олиото, подправете с подправките и хубаво разбъркайте. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна върху пекарска хартия за около десет минути, след това включете само на горния нагревател за 5-6 минути. Резените картофи не бива да се застъпват.
Обикновено за тази рецепта използвам зехтин, но този път я приготвих с авокадово олио, което е нов продукт за моята кухня. Получих малка бутилка за проба, която вече почти съм изразходвала. Използвах мазнината, за да задуша зеленчуците за няколко супи, за няколко сладки картофа и за маската ми за коса. Олиото е гъсто с характерен приятен аромат. Хареса ни :) Повече за полезните му качества, можете да научите тук.

5 коментара:

  1. Зори,
    чудесни стават сладките картофи печени по този начин.Не съм използвала все още авокадово масло, но ще го пробвам по твоя препоръка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Честито Рождество Христово , Зори ! Честита Коледа ! Мирни и благословени празнични дни ! Здраве и благодат в твоето семейство !
    Весели празници !

    ОтговорИзтриване
  3. Зори, за много години!
    Здраве и обич, и живота ти да се реди шарен като тъкана българска черга!
    М

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат превъзходни :) А и не изглежда трудно :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много подходящи за ситуацията в момента :)

    ОтговорИзтриване