Необходимите продукти:
1 бр. сладък картоф
2 с.л. растително олио /в случая авокадово/
1/4 ч.л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Обелете картофа и нарежете на правоъгълни резени, залейте с олиото, подправете с подправките и хубаво разбъркайте. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна върху пекарска хартия за около десет минути, след това включете само на горния нагревател за 5-6 минути. Резените картофи не бива да се застъпват.
Обикновено за тази рецепта използвам зехтин, но този път я приготвих с авокадово олио, което е нов продукт за моята кухня. Получих малка бутилка за проба, която вече почти съм изразходвала. Използвах мазнината, за да задуша зеленчуците за няколко супи, за няколко сладки картофа и за маската ми за коса. Олиото е гъсто с характерен приятен аромат. Хареса ни :) Повече за полезните му качества, можете да научите тук.
Зори,
ОтговорИзтриванечудесни стават сладките картофи печени по този начин.Не съм използвала все още авокадово масло, но ще го пробвам по твоя препоръка.
Поздрави !
Честито Рождество Христово , Зори ! Честита Коледа ! Мирни и благословени празнични дни ! Здраве и благодат в твоето семейство !
ОтговорИзтриванеВесели празници !
Зори, за много години!
ОтговорИзтриванеЗдраве и обич, и живота ти да се реди шарен като тъкана българска черга!
М
Изглеждат превъзходни :) А и не изглежда трудно :)
ОтговорИзтриванеМного подходящи за ситуацията в момента :)
ОтговорИзтриване