На Задушница традиционно се приготвя жито. Във всеки дом има и рецепта. На скоро ми хрумна идея за това как лесно може да се приготви житото, без излишна захар и дълго варене.
Зърната лимец се поставят в термос и се заливат с врящата вода. Термосът се затваря плътно и оставяте да престои поне 12 часа. след това изплаквате добре, отцеждате водата и подсушавате зрънцата в чиста памучна кърпа. Добавяте мед на вкус и смлени орехи до като придобие желаната от вас консистенция.
Аз съм добавила и шепа счукани какаови зърна.
Зори, лимецът става за 12 часа :)
ОтговорИзтриванеНо с жито ще е по-трудно!
Виж как намираш приложение на какаовите зърна ;)
Прегръдка и хубава неделя!
Да :) житото се вари 15-20 минути и след това заедно с горещата вода в термос или тенджерата се завива с одеяло и пак стои 12 часа.
ИзтриванеХубава нова седмица от, Дани :*
Е, това е идея! Браво, Зори! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриване