неделя, 31 август 2014 г.

Постен галет с круши


Не е истински галет, тъй като не е използвано краве масло. Рецептата за тестото е тази от блога на Тилия. 
За плънката съм използвала круши, стафиди и орехи. 
Сладкишът има страхотен естествен вкус и е особено подходящ за хора, които не обичат накъртващо сладки десерти. 

7 коментара:

  1. Зори, чудесен е! Точно със същото тесто на Лабрекс от бг-мама, даже и с круши, съм правила и аз галет. :) Много вкусно! Но освен круши, аз бях добавила и малко натурален шоколад. Представям какъв аромат се е носел у вас... :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е, Зори :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Това ще ми хареса непременно!

    ОтговорИзтриване
  4. Правила съм галет със същото тесто и мога да кажа, че въпреки липсата на масло е много добър :)
    А твоя е с чудена плънка, Зори!

    ОтговорИзтриване
  5. Галет ли е и без масло няма да му простя изобщо!Особено с тази дъхава плънка с аромат на топла есен!Още повече,че е умерено сладък!Зори,с теб можем да седнем на една маса с тези общи вкусове....прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна хрупкава коричка! Може да не е смасло, но поне не е с маргарин. Олиото определено е за предпочитане. Великолепна идея за постещите!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми хареса идеята за тесто с олио, никога не съм го приготвяла по този начин.
    Галета със сигурност е божествен с натуралният си вкус и сладост!
    Поздрави, Зори!

    ОтговорИзтриване