Не е истински галет, тъй като не е използвано краве масло. Рецептата за тестото е тази от блога на Тилия.
За плънката съм използвала круши, стафиди и орехи.
Сладкишът има страхотен естествен вкус и е особено подходящ за хора, които не обичат накъртващо сладки десерти.
Зори, чудесен е! Точно със същото тесто на Лабрекс от бг-мама, даже и с круши, съм правила и аз галет. :) Много вкусно! Но освен круши, аз бях добавила и малко натурален шоколад. Представям какъв аромат се е носел у вас... :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесен е, Зори :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Това ще ми хареса непременно!
ОтговорИзтриванеПравила съм галет със същото тесто и мога да кажа, че въпреки липсата на масло е много добър :)
ОтговорИзтриванеА твоя е с чудена плънка, Зори!
Галет ли е и без масло няма да му простя изобщо!Особено с тази дъхава плънка с аромат на топла есен!Още повече,че е умерено сладък!Зори,с теб можем да седнем на една маса с тези общи вкусове....прегръдки!
ОтговорИзтриванеПрекрасна хрупкава коричка! Може да не е смасло, но поне не е с маргарин. Олиото определено е за предпочитане. Великолепна идея за постещите!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса идеята за тесто с олио, никога не съм го приготвяла по този начин.
ОтговорИзтриванеГалета със сигурност е божествен с натуралният си вкус и сладост!
Поздрави, Зори!