събота, 8 ноември 2014 г.

Тиквени бонбони

В сезона на тиквите :-) едни много лесни бонбони. Рецептата е от типа "на вкус и на око".

Необходимите продукти:
печена тиква
кокосово масло
мед
смлени орехи
кокосови стърготини
канела
какао


Всички продукти без какаото се слагат в блендер и се миксират. Хубаво е тиквата да е топла. за да разтопи кокосовото масло. След това сложете за малко в хладилника, за да стегне леко и после с навлажнени ръце оформете топчета, оваляйте ги в какао. Сместа е толкова вкусна, че може да си я хапнете и като крем :-)
Очаквам и Дианка да публикува рецептата за нейните трюфели. 

35 коментара:

  1. Зори, много са апетитни!
    Прегръдка и хубава неделя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Всички любими вкусове в един бонбон :) Зори снимката ти е страхотна ... направо коледна :)*
    Поздрави миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани :) Поздрави и за теб!

      Изтриване
  3. Какво настроение има в снимката ти! Май имах нужда точно от това днес. Супер си Зори. Супер са и бонбоните.

    ОтговорИзтриване
  4. На мен ми замириса на Коледа... Зори, наистина са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, наближава :) благодаря!

      Изтриване
  5. О, тези бонбонки са божествени, Зори! И са почти веган при това. Ще ме навиеш ти да разрежа още днес една тиква. :)))
    Хубав неделен следобед от мен и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. да, почти веган :) предпочитам мед :)
      Благодаря, Ирма! Хубава вечер от мен!

      Изтриване
  6. Фен съм на рецепти от типа "на вкус и на око". Фен съм и на теб, рецептите и снимките ти! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Зори, чудесни, ароматни и топящи се в устата бонбони!
    Страхотна снимка!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Я, какви интересни бонбонки, заслужава си да се пробват, записах ги, Зори!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) ще се радвам да ги опиташ, Веси!

      Изтриване
  9. Прекрасни са, Зори - вълшебна комбинация от вкусове и аромати
    впечатлена съм и от идеята за кокосовото масло / каква марка използваш?/
    Сърдечни поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, купувам си кокосово масло от магазинчето за здравословни храни на ул.Найчо Цанов, най-често е на Dragoon super foods.
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  10. Зори,вярвам,че сместа е толкова вкусна,че сигурно бих я започнала с лъжичката и аз.Но така на трюфелчета е по-ефирно и блазнещо окото,поздравления!Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ти, Зори, познавам това чудесно магазинче,
    наскоро разглеждах различни марки кокосово масло и твоят избор ми допада, а резултатът е прекрасен.
    Поздрави за теб и успешна нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  12. Чудни! Много ги обичам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Поздрави и от мен!

      Изтриване
  13. Тия са ми толкова, толкова любими, ама и ти си добавила нещо отгоре на това, което съм опитвала. Значи имам върху какво да работя;) Поздрави, Зори!

    ОтговорИзтриване
  14. strahotni sa, Zori! izpratih ti snimka kak gi pravim s dezata. super sa i bonbonite (che i nastroikite :-) Pregradki

    ОтговорИзтриване
  15. Изкусителни бонбонки...
    Хубав ден,Зори!

    ОтговорИзтриване
  16. Незабравими са и трюфелите, и снимката, Зори! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, изчервих се :) Благодаря!

      Изтриване
  17. Zori, pravim smestta za bonbonite za 4-ti pat. strahotni sa! Stanaha ni ljubimi. S netarpenie ochakvam sledvashta rezepta. Hubava nedelja

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. много се радвам, Мария :) благодаря!

      Изтриване
  18. Прекрасна идея ми даваш! Досега си правих крем с тиква+кокосово олио+шам-фъстък, но не ми е хрумвало да ги оваля в какао:))

    ОтговорИзтриване