Пащърнакът прилича на светъл морков и е от едно семейство с целината, морковите и магданоза. В момента се намира по пазарите и това е една идея за лесно приготвяне.
Необходимите продукти:
пащърнак
копър
чесън
сол
ябълков оцет
зехтин
Почистете пащърнака, нарежете на шайби и изпечете във фурната на 150 градуса. Докато е още топъл подредете в плоска чиния, посолете и подправете с ябълков оцет и зехтин на вкус. Поръсете със ситно нарязан копър и чесън.
Не оставам без пащърнак никога, Зори. Сега, когато го има, дори замразявам цели корени, да имам до пролетта. У нас най-често на пюре и в супи. Но ще опитам задължително и тази идея - много ми допадна. :) Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и много усмивки от мен!
И аз го харесвам, макар и да го ползвам едва от няколко години :)
Изтриванеблагодаря, Ирма :)
При нас няма пащърнак. Изобщо не се намира нито на пазара, нито в супермаркетите. За жалост.
ОтговорИзтриванеКогато пътувам и видя, си купувам. Страхотен е.
Пекла съм в комбинация с картофи и моркови, но само така не съм, Зори. Ще опитам, благодаря ти!
Ил :) трябва да ти организираме доставка!
ИзтриванеАз съм луда фенка на пащърнака :) Харесва ми предложението ти - няма много продукти, семпла, лека и полезна храна.
ОтговорИзтриванеПравя едни брускети с пащърнак и моите си облизват пръстите :))
Я да кажеш какво ги прави;, че ме заинтригува;)
ИзтриванеИнче, благодаря :) сподели за брускетите :)
ИзтриванеИ аз го харесвам и сега се намира, но не навсякъде!
ОтговорИзтриванеМного вкусна идея, Зори!
Прегръдка!
Дани, благодаря :)
ИзтриванеЦелувки!
Аз да си призная рядко ползвам, и от скоро. Обикновено в супа го слагам. Така звучи интересно.
ОтговорИзтриванеОпитай, Веси :) вкусно е :)
ИзтриванеЗори, аз досега съм го пекла само с други кореноплодни, правила съм супи и тук таме по малко ей така, ама това определено звучи много , много хубаво. Аз поне пащърнак намирам всеки път, когато поискам- и на пазара има , и в супермаркета. Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марте :) и на теб!
ИзтриванеПекла съм го други зеленчуци, но само пащърнак - не. Сега ще си направя :) тъкмо съм заредила количества тези дни. Благодаря, че сподели, Зори!
ОтговорИзтриваненадявам се да ти хареса, Пеп :)
ИзтриванеНеустоимо! Много го обичам и в печен вариант. Разкош! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате :)
ИзтриванеТвоето предложение ме очарова, Зори,
ОтговорИзтриванеопределено ще се хареса у дома - благодаря за чудесната идея!
Сърдечни поздрави за теб и хубава нова седмица!
ще се радвам, Дианка :)
ИзтриванеО, и тук се разнася вкусен аромат на пащърнак! Аз съм си правила и чипс от него! Чудна салата Зори!
ОтговорИзтриваневидях чипса, Бети :) ще опитам задължително!
ИзтриванеПащърнакът е чудесен корен, но листата му за жалост предизвикват изгаряне на кожата.Настърган на едро ренде, посолен и поставен в бурканчета може да се запази няколко месеца.Отгоре се залива с мазнина.
ОтговорИзтриванеТвоята рецепта е много интересна, не съм го приготвяла никога с копър и чесън.Чуден вкус и аромат има този корен, когато е суров, а топлинно обработен губи част от аромата си.Но копъра и чесъна чудесно ще го допълнят.
Поздрави !
Благодаря, Елена. До сега съм замразявала във фризера настърган на едро ренде, но ще опитам и в бурканчета.
ИзтриванеПоздрави и от мен!