Наистина са лесни, стига да имате орехова паста :)
Необходимите продукти:
1 ч.ч./от 200 мл./ брашно от тапиока
1 ч.ч. пълнозърнесто оризово брашно
1 ч.ч. орехова паста
1 ч.ч. мед
1/2 ч.л. бакпулвер
Двата вида брашно заедно с бакпулвера се смесват добре, след което към тях се добавят меда и ореховата паста и се омесва меко нелепнещо тесто. Покрийте тестото и оставете да "почине" за двадесетина минути. След това оформете топчета, поставете в застлана с пекарска хартия тава и печете в добре загрята на 200 градуса фурна до като покафенеят по краишата. Бисквитите се разливат встрани и стават плоски, така че оставете място между тях.
За спазващите хранителен режим е важно, че са без глутен и без яйца.
Зори,
ОтговорИзтриванепрекрасни бисквити са се получили и аз адмирирам представянето на точно такива рецепти.Днес много хора имат проблеми с усвояването на храната, алергични хора към глутен има много.Но благодарение на навлизащите в България нови продукти и храни тази алергия може да бъде успешно преодоляна.
Поздрави !
Тази идея много ми допада, Зори,
ОтговорИзтриванезвучат и изглеждат апетитно - чудесна здравословна рецепта!
Благодаря, поздрави за теб, вдъхновен и успешен септември!
Сега виждам това. Аз орехова паста нямам, но имам орехи..... макар че съм силно разстроена от факта, че орехът ни вече ражда малко и няма да мога да имам орехи в изобилие.... :(
ОтговорИзтриванеОбичам ореховки
Страхотни ореховки! Обожавам да експериментирам с брашно от тапиока. Мисля, че имам алергия към глутена и опитавам се да го откажа. Поздрави !
ОтговорИзтриване