неделя, 28 август 2016 г.

Лесни ореховки


Наистина са лесни, стига да имате орехова паста :) 

Необходимите продукти:
1 ч.ч./от 200 мл./ брашно от тапиока
1 ч.ч. пълнозърнесто оризово брашно
1 ч.ч. орехова паста
1 ч.ч. мед
1/2 ч.л. бакпулвер

Двата вида брашно заедно с бакпулвера се смесват добре, след което към тях се добавят меда и ореховата паста и се омесва меко нелепнещо тесто. Покрийте тестото и оставете да "почине" за двадесетина минути. След това оформете топчета, поставете в застлана с пекарска хартия тава и печете в добре загрята на 200 градуса фурна до като покафенеят по краишата. Бисквитите се разливат встрани и стават плоски, така че оставете място между тях. 
За спазващите хранителен режим е важно, че са без глутен и без яйца.

4 коментара:

  1. Зори,
    прекрасни бисквити са се получили и аз адмирирам представянето на точно такива рецепти.Днес много хора имат проблеми с усвояването на храната, алергични хора към глутен има много.Но благодарение на навлизащите в България нови продукти и храни тази алергия може да бъде успешно преодоляна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Тази идея много ми допада, Зори,
    звучат и изглеждат апетитно - чудесна здравословна рецепта!
    Благодаря, поздрави за теб, вдъхновен и успешен септември!

    ОтговорИзтриване
  3. Сега виждам това. Аз орехова паста нямам, но имам орехи..... макар че съм силно разстроена от факта, че орехът ни вече ражда малко и няма да мога да имам орехи в изобилие.... :(
    Обичам ореховки

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни ореховки! Обожавам да експериментирам с брашно от тапиока. Мисля, че имам алергия към глутена и опитавам се да го откажа. Поздрави !

    ОтговорИзтриване