Преди няколко седмици за първи път сварих царевица, в тенджерата под налагяне :) много добре се получи. Но тъй като съм голям почитател на нещата, които се готвят сами и без много суетене реших да опитам и в уреда за бавно готвене - чудесен резултат. Съвсем накратко: дъното се покрива с царевични листа, върху тях се редеят кочаните царевица. След това отгоре се загъват отново с листа, допълва се с вода, така че да бъдат покрити, добавая се малко сол. Уреда се включва на втора степен за осем часа.
Осем часа си я чакала?! Браво на теб, Зори! Да ти е сладко, мила!
ОтговорИзтриванеОбожавам варена царевица и не бих издържала повече от един, че търпението не ми е силна страна. :) В херметическата я варя от двайсет години. С малки изключения, когато сме всички на село, а там се вари в казан на огнището. ;)
Той слоукукъра сам си готви 😊
ИзтриванеЗори,
ОтговорИзтриванекато че ли и аз не съм почитател на тези нови уреди, които измислят.Твърде много часове отнемат за приготвяне на храната.Имаме хлебопекарна.Вярно е, сами готвят, месят, пекат, но времето е много дълго и трябва да се въоръжиш с голямо търпение.Сладката царевица е много, много вкусна и сурова.Особено ако е набрана от собствена градина и е от такъв - по - сладък сорт.
Поздрави !
Ели, не ми пречи времето за приготвяне, защото това време е свободно за мен от ангажименти, крокпота ми върши идеална работа особено зимата, когато консумираме повече топлинно обработена храна. Хлебопекарната аз лично ползвам само като нощви - за замесване и втасване, не ми харсва паве-формата на печивата пък и с две грозни дупки :)
ИзтриванеСуровата сладка царевица и на мен много харесва :)
Поздрави и за теб!
Е, нямам уред, но искам царевичка. Нещо да предложиш :-D?
ОтговорИзтриванеМоже, имам и сега, но е от тенджерата под налягане 😊
Изтриване