Още миналия месец открих сезона на ябълковите сладкиши. Отново ми се искаше да избягам от типичните ябълково-тиквени аромати, които включват канела и карамфил. Реших да опитам с ванилия и не съжалявам.
Оригиналната рецепта е от форума БГ Мама. При мен претърпя доста изменения.
Необходимите продукти са:
150 мл. царевично олио
¾ ч.ч. /от 200 мл./ кафява захар
3 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. брашно тип „Грахам”
½ ч.ч. бяло брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
3 ябълки
Разбийте с миксер олиото, яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта. В отделна купа пресейте брашната с бакпулвера, добавета и ванилената захар. Добавете към яйчната смес заедно с овесените ядки. Ябълките обелете и нарежете на кубчета, внимателно прибавете към сместа. Пече се в предварително намаслена и набрашнена форма в загрята на 190 градуса фурна около 40 минути – до суха клечка.
Лек и много приятен на вкус. Свършва бързо :- )
Аз нямам нищо против канелените варианти, но с удоволствие бих пробвала нещо ново и различно! А и щом свършва бързо - каква по-голяма препоръка от това ? :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Зори!
Ивейн
Зори, дано да има едно парченце :)
ОтговорИзтриванеИначе не се съмнявам, че свършва бързо - обичам канела, но за карамфила съм обяснила!
Прекрасни снимки, които са част от удоволствието!
Прегръдки!
Ив, и аз харесвам канелените аромати, но ги пазя за истински студеното време :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен и хубав утрешен ден!
Дани, благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеНяма, свърши вече, но за теб специално ще направя друг :)
Прегръдки :)
Зори,
ОтговорИзтриванемного хубав сладкиш!
Здравословен и ароматен!
Аз обичам и канела, и карамфил и ванилия!
Поздрави и хубава вечер!
Ябълка с канела си е класика, която много уважавам!
ОтговорИзтриванеВкусно предложение Зори :)
Благодаря, Роси :) И аз обичам тези аромати :)
ОтговорИзтриванеТака е, ДИве :) Благодаря ти :)
Хубав утрешен ден, дами :)
О, да, ванилията много подхожда, от опит знам :)
ОтговорИзтриванеПлюс това имам още малко от тиквата, която пекох (ама направо се олях с количеството), та ето къде ще отиде милата :))) Благодаря за рецептата, Зори :)
Снимките са чудесни!
Приятни сънища :)
И аз за парченце се нареждам, с кафето. Обичам много печивото с ябълка, разбира се, че ще се възползвам от рецептата, благодаря ти, Зори! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден ти желая! :)
Зори,
ОтговорИзтриванеОбичам ябълки във всякакви варинати и ароматни допълнения, твоят изглежда неустоимо. И за мен едно парченце с кафето, ако може...
Чудесен сладкиш и снимки, харесах и дървото с падналите, греещи ябълки. Както пише Дани - част от удоволствието.
Поздрав, прегръдка и хубав ден, Диана
мн вкусно и лесно звучи, дали няма да стане и с обикновено олио или зехтин?
ОтговорИзтриванеИнче, тиква отива на много неща, а на брюлето ти е .... мммм
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти :)
Еви, отдавна сме открили сходството във вкусовете ни :)
Дианка, благодаря ти :)
Солчице, не виждам причина да не стане със слънчогледово олио или зехтин, все пак оригиналната рецепта е с маргарин :) Царевичното в случая е въпрос на лично предпочитание.
Приятна вечер и усмихнат утрешен ден от мен за всички ви :)
Зори,
ОтговорИзтриванезаповядай при мен, имаш награда!
Ти винаги имаш чудесни предложения, Зори! Обикновено са сравнително лесни и бързи за приготвяне, с достъпни продукти и много, много вкусни като краен резултат - какво повече от това?! Благодаря ти за идеите, които ми даваш :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни от мен приеми и пожелания за доволен, мил и уютен уикенд :-)
Роси, благодаря :)
ОтговорИзтриванеДими, много драго ми стана от думите ти :) Радвам се, че ти допадат предложенията ми :)
Хубав уикенд и на двечките пожелавам :)
Ох,от един час се разхождам из блога ти.Интересен и увлекателен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели :) много си мила :)
ОтговорИзтриванеСладкишът стана страхотен :) вече е в списъка с любимите ми рецепти :)
ОтговорИзтриване