сряда, 17 декември 2014 г.

Туршия?

Ами... хм... в моето семейство се нарича сурова туршия - естествено ферментирали зеленчуци в разтвор от сол и вода. Според мен тази туршия и киселото зеле са полезни и са източник на нужни за организма вещества през зимата. Прави се лесно и не е нужно да имате сто литров бидон, за да си приготвите и вие. Интересно за дивата ферментация при Надя Петрова

8 коментара:

  1. Зори,
    полезни са точно тези туршии - само със сол и вода, при тях зеленчуците са сурови, не са топлинно обработени и ферментират в солена вода.Навремето хората са правили точно такива туршии, а не с добавка на оцет или олио.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. аз и не правя други :) Благодаря, Ели!
      Поздрави и за теб!

      Изтриване
    2. Любимата туршия на Сашко, както и киселото зеле:)))) Слагам ги специално за него.
      Поздрави,Зори!

      Изтриване
    3. :) поздрави и за теб, Краси!

      Изтриване
  2. Много обичам, макар и не всички да са здравословни, знам, че са с домашни зеленчуци. Ще си взема една розичка карфиол, Зори! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Тази си е задължителна, макар на мен да не е най-любима:), но с бобец ми е ок!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С бобче много се връзва, съгласна съм :)

      Изтриване