вторник, 14 април 2015 г.

За козунаците с любов


Сигурна съм, че има супер убедителна традиционна причина козунаци да се правят само на Великден. Ако ги правех по-често у дома щяхме да преяждаме системно с тях, така че на Великден идеално ме устройва :)


Основната рецепта, която ползвам за козунаците е тази. Плънките - локум и орехи, боровинки и шоколад, шоколад и шамфъстък. Вкусно :)

13 коментара:

  1. Чудесно изглеждат, Зори!
    Аз правя от тях понякога и през годината :)
    Обичам уханието им!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги е толкова вкусно при теб, Зори и козунаците ти са разкошни!
    И у нас козунак само за Великден, а за Коледа козуначни рула. През останалата част от годината не се и сещаме за тях. Не че не ги обичаме, но си имаме традиция и я спазваме стриктно. ;)
    Хубави пролетни празници ти пожелавам, мила!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така, като Ирмето!
      Зори, много ти е апетитен козунака, грабвам, докато има!

      Изтриване
  3. Ето, затова не правя и аз, Зори :) защото системно ще преяждаме :)
    Този с боровинките е чудесен! Идва ми да посегна и да ти го издърпам от ръката :))
    Прегръдки за теб и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз се нареждам за късче с боровинки. Зори, ухае вълшебно при теб... :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Зориии съгласна съм с теб един път в годината е предостатъчно !!! 💋💋💋💋

    ОтговорИзтриване
  6. Отивам за мая и започвам да меся....
    Невероятни са, Зори! От първия даже два бих изяла... Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Вълшебно изглежда, Зори,
    представям си финия вкус и нежен аромат на боровинки ...
    Благодаря, поздрави за теб и вече зная, какъв ще бъде следващият...:)

    ОтговорИзтриване
  8. :) Как се смях! Жестоки кадри, Зори, преяждам само от снимките! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  9. Честито Възкресение Христово с малко закъснение Зори ! Прекрасни козунаци и съдейки от снимките със сигурност много вкусни.Благодаря за чудесните идеи за плънка - не сме правили с боровинки и шам - фъстък.Ароматът ще е неустоим.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  10. Обичам козунаците по всяко време на годината, но пък рядко ми се удава възможност да хапна хубав, домашен, мек и ароматен козунак ( щото и аз така, само по Великден). Никога няма да ми омръзнат;)

    ОтговорИзтриване
  11. Зори,първата снимка е удар право в сърцето :)) !
    Несъмнено вкусно и ароматно е било в дома ти,нека е благословен!

    ОтговорИзтриване
  12. Права си, Зори, угаждаме ли си с нещо системно, удоволствието се губи! Аз обаче не изядох достатъчно козунаци, та сега твоите ме привличат като магнит!

    ОтговорИзтриване