събота, 21 март 2009 г.

Хлябът






..... и насъщният ни хляб дай ни днес ....



Замисляли ли сте какво е хлябът за вас? Как го консумирате, купувате ли го или си го приготвяте сами. В къщи не купуваме хляб от няколко месеца. Хлябът го приготвям аз - замесвам го на ръка и го изпичам във фурната. Няма да си купя хлебопекарна, защото не искам да се лиша точно от това удоволствие - да меся живото тесто. Ако напишете в google хляб ще получите 16 900 000 резултата. Впечатляващо нали.

Хлябът съдържа много полезни вещества, които са от решаващо значение за здравето. Какво още съдържа хлябът, които купуваме от магазина, знаят само производителите, но едва ли ще споделят с нас. Последните хлебчета които направих бяха с брашно от динкел, просено брашно и кисело мляко - такъв вкус не се продава.

4 коментара:

  1. Харесват ми разсъжденията в този пост,
    блогът - също.
    Моите поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Питата е чудесна! Наистина, замислих се. Толкова рядко правя хляб, а би трябвало да е по-честичко, като ритуал.. като свещенодействие..

    ОтговорИзтриване
  3. Не зная дали толкова често щях да правя хляб, ако живеех в Австрия. Дими, при вас се продава един хляб, който аз обожавам - тъмен на цвят, леко кисел, с хубава кора. Обикновено се продава на четвъртини от едни огромни пити. Не пропускам да домъкна такъв хляб у дома, та било то и през 3-4 граници :)

    ОтговорИзтриване