3 яйца
100 гр.кафява захар
щипка сол
1 опаковка ванилена захар
1 опаковка бакпулвер
кората и сока на ½ лимон
150 мл.прясно мляко
100 гр. бял шоколад
250 гр. типово брашно
малко масло
Шоколадът се смила фино в блендер. Смесва се с пресятото брашно, бакпулвера, ванилената захар, солта и настърганата на дребно лимонова кора. Яйцата се разбиват с млякото и захарта до пълното разтопяване на захарта. Прибавят се към сухата смес и внимателно разбъркваме, добавяме и лимоновия сок. Печем в намаслена и набрашнена форма в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност – при проверка с клечка трябва да излезе суха.
Чудесно изглежда, Зори! :-)
ОтговорИзтриванеА не се съмнявам, че е страхотно на вкус - нежност и свежест в една, това трябва да се пробва :-)
Усмивки за новата седмица!
Здравей,Еос!
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение,досега не съм правила нещо с шоколад точно по този начин,трябва да опитам непременно,обзе ме голямо любопитство:)
Поздрави!
Прекрасно, ароматно предложение, Зори!
ОтговорИзтриванеПоздравление и усмихната седмица :))
O, Зори.. лимон и бял шоко - интересна комбинация, заинтригува ме!
ОтговорИзтриванеА кексът изглежда чудесно.. мхмм :-D
Убедена съм, че и на вкус е такъв.. нали знаеш, че съм пощенлива? - как ми се прииска само едно мъничко парченце ;-)
Хубава, свежа и спорна нова седмица!
Зорница,
ОтговорИзтриванеотново прекрасна идея!
Използваш типово брашно,
а с ароматите на лимон,
ванилия и бял шоколад -
свежа и изкушаваща рецепта.
Успешна и усмихната седмица, Диана
What a wonderful combination. This cake sounds so delicious. :)
ОтговорИзтриванеYou should send this recipe to this month "Ajme koliko nas je", theme is citruses.
Много ароматен и вкусен кекс Зори! Поздравления за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ирина! Наистина е много ароматна и нежна комбинация :) Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеДиди, добре дошла :) Опитай, няма да съжаляваш :)
Благодаря, Дани :) Усмихната седмица и на теб и целувки!!!
Заповядай, Дими :) Много ароматно и нежно :) Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеДиани, мисля че по-фин вкус би се получил с бяло брашно и вместо мляко с масло :) Но целта ми беше по-лек сладкиш :) Добра седмица и за теб!
Благодаря, Мими :) Вкусен беше :)
Thanks, Andrea :) may be I will join the game :)
ОтговорИзтриванеBest regards :)
Great combination.looks very nami!
ОтговорИзтриванеThanks, Vera :)
ОтговорИзтриванет.е. н няма масло, а само маслеността на шоколада, така ли?
ОтговорИзтриванеМного хубава комбинация лимон-бял шоколад-типово брашно.
а как смилаш шоколада? при мен винаги залепва.
Мерси много,
лека вечер
Ами, в оригиналната рецепта е 150 мл. масло, но на мен ми е тежко на вкус и го заменх с мляко. Именно защото и шоколада съдържа мазнини, реших да пробвам само с мляко. Шоколадът го смилам в блендер, преди това начупен на парчета и стоял в хладилника. Не ми е залепвал до сега.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Райна и приятна вечер :)
Честита Баба Марта, Зори!
ОтговорИзтриванеЗдрава, весела и вкусна да е!
Необичайно, но вкусно предложение и още по-хубави снимки! :)
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта! С пожелание за много здраве и усмивки!
ОтговорИзтриванеЗори,
ОтговорИзтриванеЧестит 1 Март!
Сърдечни пожелания
за здраве и късмет,
успехи и радост,
много пролетно настроение и щастие, Диана
Благодаря, Ева :) Обичам да експериментирам :) Честита Баба Марта!
ОтговорИзтриванеПепи, Ondine, Дианка, Честита Баба Марта и на вас! Бъдете здрави!
ОтговорИзтриване