Необходимите продукти:
2 с.л. меласа
1 к.ч. топла вода
3 с.л. течен мед
1 ¾ к.ч. царевично олио
1 с.л. пудра захар
½ ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.ч. типово брашно
1 ½ ч.ч. бяло брашно
Смесваме меласата с водата и разбиваме добре, след това прибавяме меда, олиото, захарта, джинджифила и содата. Хомoгенизираме и добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Може да се наложи да се добави още малко брашно, аз добавих бяло. Покриваме тестото и оставяме за половин час да „почине”. Разточваме на кора, дебела около 0.5 см. и изрязваме с формички по желание. Печем в предваритено загрята на 180 градуса фурна в застлана с пекарска хартия тава до лекото покафеняване на крайчетата на сладките.
Ммм, усещам аромата на джинджифила оттук... Чудесни са! :)
ОтговорИзтриванеМного усмивки и ароматна вечер :)
Сигурно сте ги изхрупали и не е останало да опитам, защото с меласа не съм правила нищо, но пък имат аромат на джинджифил! Дано да имате за утрешното кафе :)Поздрави, Зори :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ина :) Приятна и на теб :)
ОтговорИзтриванеАааа, Дани, не сме ги изхрупали. Ние сме много дисциплинирани по отношение на храната :) Ще има за кафенцето. Меласата е интересен продукт. Ще трябва пак да си купя, изразходвах последното количество :) Целувки :*
Много обичам такива сладчици, а твоите изглеждат толкова изкушаващо. Със сигурност са много вкусни и ароматни. Взимам си едничка за кафето утре, ако може :-)
ОтговорИзтриванеХубава и спокойна неделя, Зори! :-)
Зорница,
ОтговорИзтриванеИзглеждат нежни, ароматни са и
сигурно - много вкусни.
Благодаря за тази рецепта -
ще се изпробва в скоро време!
Хубава неделя, Диана
Wonderful cookies. :)
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Ирина :) и повече от една :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Диани :) Добра рецепта, но следващия път ще ги направя само с 1 к.ч. олио, а може и да опитам непостен вариант - с масло и яйце :)
Хубава неделя ви желая!
Thanks, Andrea :)
ОтговорИзтриванеНямам опит с меласата.. и знания също ;-) Ще се заинтересувам аз..
ОтговорИзтриванеЗори, чудесно предложение за наближаващите Велики пости!
Хм.. и не само :-D Много харесвам джинджифил в сладките!
Поздрави сърдечни и пожелание за спокойна неделя и здрава, спорна нова седмица! :-)
Ами, Дими, меласата има доста силен аромат и аз съм предпазлива с нея, но освен че може успешно да замести захарта, е и много полезна.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за коментара и всичко най-добро от мен!
Great cookies,just perfect!
ОтговорИзтриване