сряда, 20 юли 2016 г.

Reggia di Caserta

Неаполитанският крал Карлос III Бурбонски решил да си построи дворец по-пищен и красив от Версай и си поръчал Reggia di Caserta. Относително скоро след това получил нова работа като крал на Испания и нямал възможност да му се радва дълго. 
Мястото е прелестно, макар че би било още по-хубаво с една идея по-добра подръжка :-)13 коментара:

 1. Зори,
  наистина много красиво, добре поддържано място.За поддръжка се изисква много труд и усилия и хората наистина са направили от това място едно райско кътче.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ели, мястото е много красиво, но ми се струва че не е добре управлявано. Не е занемарено, но наистина е нужна повече подръжка, със сигурност това изисква много труд и средства, но е престъпление това бижу да бъде изоставено.

   Изтриване
 2. Красиво!
  И се радвам, че си се насладила :)
  Целувки!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря за споделената приказка, Зори!

  ОтговорИзтриване
 4. За сметка на това пък ние можем да му се порадваме, благодарение на теб!:) Красиви снимки и прекрасно място наистина. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. м да,изглежда грандиозно,Зори,но южноиталианците май не са много по поддръжките :),жалко,мястото наистина изглежда,че има голям потенциал.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не знам, Роси. Всичко по Амалфийското крайбрежие ми се видя в идеално състояние. Най-вероятно просто мениджмънта куца, дано да се промени скоро.

   Изтриване
 6. Ехааа, напълниха ми се очите! На снимките не личи, че липсва поддръжка, напротив, много величествено, провансалско и същевременно романтично настроение ми донесоха снимките :)
  Поздрави, Зори!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Танче, на снимките изглежда чудесно, но има много неокосена трева, пораснали растения на места на които не бива, оранжерия без покрив...
   Иначе беше разкошна разходка, просто сравнявам с други дворци и градини, а това място има страхотен потенциал.

   Изтриване
 7. Наистина прелестно място...

  ОтговорИзтриване