неделя, 14 август 2016 г.

Царевица в уред за бавно готвене


Преди няколко седмици за първи път сварих царевица, в тенджерата под налагяне :) много добре се получи. Но тъй като съм голям почитател на нещата, които се готвят сами и без много суетене реших да опитам и в уреда за бавно готвене - чудесен резултат. Съвсем накратко: дъното се покрива с царевични листа, върху тях се редеят кочаните царевица. След това отгоре се загъват отново с листа, допълва се с вода, така че да бъдат покрити, добавая се малко сол. Уреда се включва на втора степен за осем часа. 

6 коментара:

  1. Осем часа си я чакала?! Браво на теб, Зори! Да ти е сладко, мила!
    Обожавам варена царевица и не бих издържала повече от един, че търпението не ми е силна страна. :) В херметическата я варя от двайсет години. С малки изключения, когато сме всички на село, а там се вари в казан на огнището. ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Зори,
    като че ли и аз не съм почитател на тези нови уреди, които измислят.Твърде много часове отнемат за приготвяне на храната.Имаме хлебопекарна.Вярно е, сами готвят, месят, пекат, но времето е много дълго и трябва да се въоръжиш с голямо търпение.Сладката царевица е много, много вкусна и сурова.Особено ако е набрана от собствена градина и е от такъв - по - сладък сорт.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, не ми пречи времето за приготвяне, защото това време е свободно за мен от ангажименти, крокпота ми върши идеална работа особено зимата, когато консумираме повече топлинно обработена храна. Хлебопекарната аз лично ползвам само като нощви - за замесване и втасване, не ми харсва паве-формата на печивата пък и с две грозни дупки :)
      Суровата сладка царевица и на мен много харесва :)
      Поздрави и за теб!

      Изтриване
  3. Е, нямам уред, но искам царевичка. Нещо да предложиш :-D?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, имам и сега, но е от тенджерата под налягане 😊

      Изтриване