неделя, 27 септември 2009 г.

Телешки кюфтенца



Рядко пържа храна. Веднъж два пъти в годината, когато ужасно много ми се приискат мекици или пържени филийки – много са вкусни, но са ужасно нездравословни. Тези кюфтенца бихте могли да изпечете и във фурната, също стават много добре.

Необходими продукти:
250 гр. мляно телешко месо
1 бр.яйце
½ ч.л. джинджифил
1 ч.л. смляна лимонова трева
½ ч.л. вегета за телешко месо
2 с.л. булгур
1 с.л. марсала
черен пипер
магданоз
сол
Омесете кайма от всички продукти и оставете да престои поне половин час /първоначално може да ви стори рядка, но булгурът ще набъбне/. Оформете кюфтенца, които изпържете добре в малко мазнина. Аз ги поднесох с по-рядко картофено пюре и поръсени с магданоз. Залях ги с пюрето в тигана, в който ги пържих, като преди това остраних мазнината.

6 коментара:

  1. Обичам кюфтенца във всичките им разновидности..със сос, без сос, печени, пържени. Много интересна и вкусна рецепта си предложила. Хубава вечер Зори!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна комбинация с марсала-та.Ще се опита ,Зори,на всяка цена!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм....кюфтенца и то печени....чудесно предложение!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Мими, Дани, Нанита, благодаря ви. Лека седмица от мен!

    Vera, Jasenka, thank you. Best regards!

    ОтговорИзтриване