неделя, 27 септември 2009 г.

Гъбена супа




Вечерите вече са хладни и след работа ми се ще да си хапна нещо топличко. Като тази гъбена супа на пример. Отделих цял пост на тенджерата под налягане, защото вече настъпи сезона на постоянното й ползване. Незаменим помощник ми е. А за тази бърза и вкусна супа необходимите продукти са:


300 грама гъби
1 тичвичка
½ глава кромид лук
2 моркова
3 картофа
малко масло
вода или бульон около 2 литра



В случая в тенджерата под налягане сварих всички зеленчуци без гъбите, с малко телешко месо, което ми беше необходимо за друго ястие, но това придаде невероятен вкус и аромат на бульона. След като отделих месото, пасирах зеленчуците, а гъбите задуших в маслото. След това прибавих гъбите към супата. Можете да подправите с малко черен пипер и да добавите лъжица заквасена сметана при сервиране.

4 коментара:

  1. I love soups, and mushroom soup is one of my favorites. This one looks delicious. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, от 100 години не съм правила гъбена супа! Хм.. като се замисля..: от миналата есен. Време е, змачи :-)

    Хубава седмица ти желая, Зори :-)

    пп. Ееее.. прияде ми се. По никое време. ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. :) Дими, благодаря.. в хладно време топла храна, която се яде с лъжица ми е любима :)
    Хубава седмица и на теб :)

    ОтговорИзтриване