Вечерите вече са хладни и след работа ми се ще да си хапна нещо топличко. Като тази гъбена супа на пример. Отделих цял пост на тенджерата под налягане, защото вече настъпи сезона на постоянното й ползване. Незаменим помощник ми е. А за тази бърза и вкусна супа необходимите продукти са:
300 грама гъби
1 тичвичка
½ глава кромид лук
2 моркова
3 картофа
малко масло
вода или бульон около 2 литра
В случая в тенджерата под налягане сварих всички зеленчуци без гъбите, с малко телешко месо, което ми беше необходимо за друго ястие, но това придаде невероятен вкус и аромат на бульона. След като отделих месото, пасирах зеленчуците, а гъбите задуших в маслото. След това прибавих гъбите към супата. Можете да подправите с малко черен пипер и да добавите лъжица заквасена сметана при сервиране.
I love soups, and mushroom soup is one of my favorites. This one looks delicious. :)
ОтговорИзтриванеThanks, Andrea. I like them too :)
ОтговорИзтриванеАх, от 100 години не съм правила гъбена супа! Хм.. като се замисля..: от миналата есен. Време е, змачи :-)
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти желая, Зори :-)
пп. Ееее.. прияде ми се. По никое време. ;-)
:) Дими, благодаря.. в хладно време топла храна, която се яде с лъжица ми е любима :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на теб :)