неделя, 18 октомври 2009 г.

Пай с ябълки и тиква



За тестото:

1 яйце
130 гр. меко масло
щипка сол
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. лимонова кора
около 2 ч.ч. типово брашно

Омесете бъзро тестото, може да се наложи да добавите още малко брашно. Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилник за половин час. Разточете кора така че да покриете и борда на 26 см. откопчаваща се форма. Надупчете с вилица и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.

За пълнежа ще ви трябват:
2 ч.ч. пюре от тиква
2 ч.ч. ябълково пюре
1 ч.ч. смлени орехи
2 ч.л. канела
2 с.л. мед


Пюретата приготвям от предварително сварени и отцедени ябълки и тиква, смесват се с орехите, меда и канелата и се разбъркват добре. Със сместа пълним изпечения блат и връщаме във фурната за поне двадесет минути.

8 коментара:

  1. Много хубаво "ухае"Зори.Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  2. Зорница,
    здравословно,
    вкусно и много ароматно!
    Поздравления и за тази рецепта, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Ах! Как само ми се прияде...

    Зори, интересна и определно много вкусна рецепта!

    Трябва да се стегна тия дни и да вляза в крак с тиквеното време :-)))

    Поздрав най-сърдечен: вкусна, пълна с добро настроение и успехи нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Дани, Диани, Дими, благодаря ви :) Лека и слънчева нова седмица ви желая :)

    Nada, Vera, Jasenka thank you :) Best regards :)

    ОтговорИзтриване
  5. I never made pumpkin pie my self, I'm not even sure would I like it but yours looks so delicious. :)

    ОтговорИзтриване