Пица с картофи е традиционна италианска пица, която за съжаление в пицария в България едва ли ще ви предложат. Жалко, защото е много вкусна. Но пък се приготвя лесно и не изисква кой знае какви продукти. Единственото условие, според мен, за добра пица, е да имате добра рецепта за тесто. Обикновено го приготвям по следния начин:
2 ч.ч. брашно тип 700
около 250 мл. топло мляко /може да замените с бира/
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
зехтин
Винаги разточвам с царевично брашно, както и поръсвам тавата с него. Загрявам фурната поне половин час на 275 градуса.
Ще са ви необходими още 2-3 картофа, обелени и нарязани на много тънки шайби, добре измити и подсушени, малко риган, зехтин и сол.
След като сте разточили блата на тънка кора и сте го поставили в тавичката, го намажете със зехтин, върху него наредете картофите като леко се застъпват, напръскайте с малко зехтин и наръсете с риган. Печете на 200 градуса до изпичане на блата. След като извадите от фурната посолете с морска сол.
Delicious!
ОтговорИзтриванеВкусно...
ОтговорИзтриванеНе бях я чувала ,но добре звучи.Кое брашно е 700,защото не съм обръщала внимание?Слънчева неделя!
ОтговорИзтриванеNada, thanks :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Диани :)
Дани, тип 700 е брашното за хляб "Добруджа". Рядко ползвам бяло брашно /само за козунаци и празнични пити/. Мисля че не по-малко вкусна ще бъде и с тип 500.
Нещо съвсем различно! :)
ОтговорИзтриванеСлънчева неделя, Еос! {}
Very nice pizza!10!!!
ОтговорИзтриванеI love potato pizza, unfortunately it's impossible to get one in resataurant in Croatia.
ОтговорИзтриванеI agree that dough is essential for good pizza and I'll try to make it with this recipe next time. :)
Ммм, много апетитно изглежда! :-))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Акви, Ирина, благодаря :) Всичко най-добро от мен!
ОтговорИзтриванеVera, thank you :) best regards
Andrea, if you like the pizza crispy :) this is a goog dough