Ще ви трябват:
2 яйца
2 к.ч. олио
2 к.ч. пудра захар
4-5 с.л. течен мед
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно, колкото поеме за меко тесто – 300-400 гр.
орехи
Яйцата, олиото, захарта и меда се разбъркват до хомогенна смес. Прибавяме содата и канелата, малко по малко започваме да добавяме и брашното. Месим до получаването на гладко, меко тесто. Оставяме тестото да „почине” за половин час.
След това късаме малки парчета, от които оформяме топчета с големината на орех. Редим ги в застлана с пекарска хартия тава на разстояние едно от друго. Във всяко топче забучваме половин орехова ядка и леко притискаме. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване.
Зорница,
ОтговорИзтриванеканела, мед и орехи -
аромат на домашен уют и празници.
Чудесни меденки...
и сладки почивни дни, Диана
Зори,не ме съблазнявай с нови рецепти,че за утре съм запланувала да правя "меденките на Джули"Усмихнати почивни дни:)
ОтговорИзтриванеGreat honey cookies :)
ОтговорИзтриванеВърна ме години назад, когато мама често ни правеше тези меденки. Уханието в кухнята на канела, топлината от фурната...и вкусните меденки, които нямахме търпение да излапаме с брат ми:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за припомката!:)
Зори, чудни!
ОтговорИзтриванеМного ми допадат! Обмислям как да ги сместя и тях сред планираните сладки.. :-D
Поздрав сърдечен от мен за теб и пожелание за уютен и вкусен уикенд!
:-)
Great,great recipes,i make them very soon.
ОтговорИзтриванеЧудни са Зори! Копирам си рецептата и веднага щом се наканя да начупя орехи ги мятам. Много ми хареса рецептата, ей такива са ми любими! Хубав уикенд и гореща прегръдка :)
ОтговорИзтриванеЗори, върна ме в детството , когато покрай майка ми, се учех да правя сладки...всъщност рецептата беше на леля. Много мил спомен навяват у мен , сега като ги видях . Със сигурност са страхотни :)))
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав, Ваня !
Диани, благодаря :) изглежда сме на една вълна :)
ОтговорИзтриванеДани, тези са много лесни и не отнемат време :)
Ирони, благодаря за коментара, и за мен са любим спомен
Дими, те се приготвят толкова лесно, а са толкова вкусни :) няма да съжаляваш, ако ги направиш :)
Направих меденките с маргарина за който ме посъветва-благодаря и за двете:))))Станаха много вкусни-сега отлежават:)
ОтговорИзтриванеМими, наистина за чупенето на орехи човек трябва да се накани :) Целувки от мен :)
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря за посещението и милия коментар. Тези меденки са позабравени, но са прекрасни :)
Ljilja, Vera, thank you :) Have a nice sunday :)
ОтговорИзтриванеДани, ще ги украсяваш ли? Рецептата е много добра, нали? :)
ОтговорИзтриванеEos, they look great and I'm sure they taste just as well! :)
ОтговорИзтриванеthey look fantastic!!!!
ОтговорИзтриванеAndrea, Jasenka, thanks :) best regards!
ОтговорИзтриванеЗори,не ги украсих-моята племеница беше купила много хубави формички от Карфур-мечета,прасенце ,еленчето Рудолф с очички,ушички и аз не съм толкова на "ти" с украсата и разбития белтък можеш да погледнеш къде го сложих.Иначе тестото е много точно като количества и ароматно.Поздрави:)
ОтговорИзтриванеТова са меденките от моето детство!!! Страхотни са и ги препоръчвам на всички!!! Колкото повече стоят по-хубави стават.... е ако отанат изобщо!!!
ОтговорИзтриванеТака е Мария :D и съм много доволна, че изрових рецептата им :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни меденки! И с тези изкусителни орехчета отгоре...
ОтговорИзтриванеНепременно ще ги направя за празниците.
Поздрави!
Hello dear,
ОтговорИзтриванеI find your blog on my daughter Andrea blog!I am happy to find your blog,looks so good and this one recipe is very good,i like it!
i have some problems with reading this letters but as young girl i learned it!Wish you all the best in New Year and hope to see more nice recipes from You!
Thanks, Ninica :) I like your daughter very much, you also have amazing blogs :) I wish you a Happy New Year to all your family :)
ОтговорИзтриване