Тази седмица попаднах на много интересни сладки пръчици, оформени като солети, наполовина тунквани в шоколад. Съдържанието на етикета не ми допадна и ме провокира да ги направя сама.
Необходимите продукти:
1 голямо яйце
1/3 ч.ч. /от 200 мл./ кафява захар
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия
1/3 ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.ч. типово брашно
90 гр.шоколад
Яйцето се разбива с миксер заедно със захарта и олиото да разтваряне на захарта, добавя се ванилията и на малки части при непрекъснато разбъркване пресятото заедно за бакпулвера брашно. Може да се наложи да се добави още брашно. Трябва да получите тесто, което може да се разточва. Оформете тънки фитили и печете в застлана с пекарска хартия тава в предварително загрята на 170 градуса фурна. Наблюдавайте ги и когато променят цвета си, а от долната страна леко порозовеят са готови. Не ги препичайте, тъй като ще станат лесно трошливи.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. С помощта на малка четка намажете гризините на половина. Може да ги оставите върху решетка до като стегне шоколада.
Хруп, хруп... :)
ОтговорИзтриванеМного хубави си ги направила, Зори!
И няма как да ти харесат готовите!
Хубава вечер и слънчева неделя!
Децата ми ги обожават. Чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеДани, благодаря! Хубава неделя и на теб!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траяна :) Поздрави!
Чудни са, Зори!
ОтговорИзтриванеИзкушанащи, хрупкави и сладки!
Прекрасна снимка!
Зори, чудесно изглеждат, а сигурна съм - и по-вкусни от купените.
ОтговорИзтриванеЛека нощ и хубаво утре :)
Зори, неустоими са...
ОтговорИзтриванеПрекрасна снимка и предполагам - вкус! Комбинацията с шоколад е чудесна идея.
Усмихната и хубава неделя, Диана
О,Зори,страхотни са!Ще се възползвам от предложението ти още днес.Тъкмо чакам две дечица на гости.Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХрус-хрус, страхотен вкус! :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат страхотно, поднесени елегантно, само чаша топла напитка и насладата е пълна, Зори!
Прегръдка с пожелания за хубава неделя и успешна нова седмица!
Ехаааа, прекрасни са. Супер пръчици, Зори!
ОтговорИзтриванеЗори, чудесни са, но ти си знаеш :)
ОтговорИзтриванеСнимката наистина е много красива, поздравления и майсторството в кухнята, така и зад обектива :)
Ей, браво!Мислех си тези дни за нещо подобно, ще се възползвам от опита ти, Зори!
ОтговорИзтриванеЗори, страхотни са - записвам си рецептата!
ОтговорИзтриванеЗори, много ми харесаха.
ОтговорИзтриванеДано успея да ги пробвам скоро.
Роси, Пепи, Дианка, Йоли, Еви, Дани, Ина, Ив, Мария, Илианка, благодаря ви момичета!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви усмихната и слънчева нова седмица!
Много обичам гризини, но някои хора около мен не. Сега като гледам как тези са покрити с шоколад се питам дали мога да променя мнението им за гризините :). Много интересна идея, Зори. Поздрави и хубави мартенски дни!
ОтговорИзтриванеОооо, прекрасна идея и великоплепна снимка, Зори!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава вечер:)
Мира, ДИве, благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубава нова седмица!
Със или без шоколад, все са разкошни! И на мен ми хареса снимката!
ОтговорИзтриванеСпорна и усмихната седмица, Зори :-)
А за мен не останаха? хм...
ОтговорИзтриване:-)))
Без шега - така ми се прихрупа..!
Зори, много вкусни са снимките ти :-D
Поздрави най-сърдечни и топли пожелания за ведри и слънчеви дни :-)
Миленка, Дими, благодаря!
ОтговорИзтриванеХубави мартенски дни и за двечките!
Oh, this I call deliciously looking grissini! Yummie :)
ОтговорИзтриванеCheers,
Tanja