понеделник, 21 март 2011 г.

Отново печено месо

Честита Пролет!
Нищо че изобщо не ми е пролетно, не само заради температурите и пронизващият ветрец навън. Няма да наруша обещанието си, дадено на мен самата, тук да пиша само за красиви емоции, но не мога да остана безразлична към случващото се в света.
Дано пролетта ни донесе повече поводи за радост и усмивки, повече хубави моменти, слънце, красота и надежда.
Днешното ми предложение е за марината за месо. Вярно е, че са пости, ноо... у дома не постим, ще събера кураж и аз някой ден, надявам се.
Принципно така се маринова месо, което ще се пече на скара, а по време на самото печене се маже с марината с четка. Но аз реших да го изпека на фурна. Получи се божествено.
И друг път съм споделяла за пристрастието си към телешкото и говеждото месо. Ето тук можете да намерите точна информация коя част от месото за каква топлинна обработка е подоходяща, както и да разгледате сайта на едно семейство, решило да съзидава ферма в обърканата ни държава. Поздравления!



Продуктите за 4 бр. пържоли
½ ч.ч. /от 200 мл./ качествен кетчуп
2 с.л. сос Уорчестър
½ ч.л. горчица
½ ч.ч. нарязан на не много дребно кромид лук
½ ч.ч. вода
1 ч.л. кафява захар
¾ ч.л. сол
¼ ч.л черен пипер
25 мл. тъмен балсамико

Смесвате всичко на гладка паста, поставяте месцето в подходящ съд, хубаво заливате с марината и оставяте поне за 6 часа в хладилника. По същия начин можете да мариновате и свинско. След това се ориентирате към място с барбекю. Ако няма такова на близо може и на фурна, изваждате от марината, слагате върху всяко парче месо масълце колкото ви душа иска, захлупвате съда /аз ползвам обикновен гювеч/ и печете поне два часа на 170 градуса. Подходящи гарнитури – варени картофи, гъби, сотирани зеленчуци. Чашата червено вино е просто задължителна. 

16 коментара:

  1. Прекрасно изглежда, Зори! Такава ще бъде следващата пържола, която ще изпека, стига с тези веге.....
    Отивам да разгледам сайта на фермата :) много ти благодаря за него. Поздравления за такива хора с толкова кураж!

    ОтговорИзтриване
  2. Пепи, благодаря! И аз така мисля :)

    ОтговорИзтриване
  3. Зори, и аз тръгвам към сайта на фермата :)
    Но преди това искам да кажа :Честита Пролет!
    Но една по-различна Пролет, която да изчисти от нас всичко пошло, дребнаво, завистливо, сиво, грозно,което е намерило място в душите ни, за да отстъпи място на хубави мисли, пожелания, усмивки, доброта!
    А месото изглежда божествено:)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна снимка и рецепта, Зори -
    месото изглежда много крехко и ароматно, а с картофките - приказка.

    Честита пролет!
    Ти го написа и аз ти го желая от сърце:
    "Дано пролетта донесе повече поводи за радост и усмивки, повече хубави моменти, слънце, красота и надежда".
    Прегръдка, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Това си е истинска вечеря, хареса ми пастата за мариноване, но ще метна месцето на скара с дървени въглища, а червеното вино ще избера примерно Мерло на Мезек ...ох, Зори, размечтах се от твоите снимки :)

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, благодаря! Дано!

    Дианка :) Всички си го пожелаваме!

    ДИве :) Ееех, мерло, много обичам :)

    ОтговорИзтриване
  7. Фантастично изглежда, Зори! Ароматно, крехко и много вкусно...
    Прегръдка с пожелания за невероятна пролет, сбъднати мечти и много доброта! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Еви :) Дано, надежда винаги трябва да има :)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонименмарт 22, 2011

    Зори, записвам си тази марината, за да пробва милото. Иначе, честита пролет! Иде топлото време най-сетне! Появяват се и цветове тук-таме и това е много хубаво. Да си посгреем душиците малко, че това с държавата ни е много трудно за оправяне - малко по малко, колкото можем да допринесем, а май най-вече можем да допринесем ние да сме добре. Поздрави и топли и цветни дни за теб!

    ОтговорИзтриване
  10. Зори, благодаря за вкусната рецепта. Непременно ще се възползвам!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонименмарт 22, 2011

    Страхотна марината, Зори!

    И благодарим за рекламата :)

    ОтговорИзтриване
  12. Мира, наистина всичко възкръсва за живот :) Пролетта е любимото ми годишно време :)

    Ани, ще се радвам :)

    Соня и Павлин :) Удоволствието е мое!

    ОтговорИзтриване
  13. Аууу голяма грешка, че влезнах тук сутрешно! Сега ще преживям до обяд и ще мечтая за пържола...
    Много хубави снимки:)

    ОтговорИзтриване
  14. Dear Eos, this sound very delicious and I'm very impressed whit your photos. Your getting better and better with every new post. :)

    ОтговорИзтриване
  15. Руми, благодаря :) За мен е голям комплимент!

    Thanks, Andrea :) Your opinion is important for me :)

    ОтговорИзтриване
  16. HOLA desde VIGO ESPAÑA ...me encanta aprender de blogs diferentes como el tuyo ..te sigo y te invito a comparir mis recetas y blog ...saludos MARIMI

    ОтговорИзтриване