събота, 12 март 2011 г.

Сладки гризини


Тази седмица попаднах на  много интересни сладки пръчици, оформени като солети, наполовина тунквани в шоколад. Съдържанието на етикета не ми допадна и ме провокира да ги направя сама.



Необходимите продукти:

1 голямо яйце
1/3 ч.ч. /от 200 мл./ кафява захар
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия
1/3 ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.ч. типово брашно
90 гр.шоколад

Яйцето се разбива с миксер заедно със захарта и олиото да разтваряне на захарта, добавя се ванилията  и на малки части при непрекъснато разбъркване пресятото заедно за бакпулвера брашно. Може да се наложи да се добави още брашно. Трябва да получите тесто, което може да се разточва. Оформете тънки фитили и печете в застлана с пекарска хартия тава в предварително загрята на 170 градуса фурна. Наблюдавайте ги и когато променят цвета си, а от долната страна леко порозовеят са готови. Не ги препичайте, тъй като ще станат лесно трошливи.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. С помощта на малка четка намажете гризините на половина. Може да ги оставите върху решетка до като стегне шоколада.

21 коментара:

  1. Хруп, хруп... :)
    Много хубави си ги направила, Зори!
    И няма как да ти харесат готовите!
    Хубава вечер и слънчева неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Децата ми ги обожават. Чудесни са станали!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, благодаря! Хубава неделя и на теб!

    Благодаря, Траяна :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са, Зори!
    Изкушанащи, хрупкави и сладки!
    Прекрасна снимка!

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, чудесно изглеждат, а сигурна съм - и по-вкусни от купените.
    Лека нощ и хубаво утре :)

    ОтговорИзтриване
  6. Зори, неустоими са...
    Прекрасна снимка и предполагам - вкус! Комбинацията с шоколад е чудесна идея.
    Усмихната и хубава неделя, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. О,Зори,страхотни са!Ще се възползвам от предложението ти още днес.Тъкмо чакам две дечица на гости.Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Хрус-хрус, страхотен вкус! :)
    Изглеждат страхотно, поднесени елегантно, само чаша топла напитка и насладата е пълна, Зори!
    Прегръдка с пожелания за хубава неделя и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Ехаааа, прекрасни са. Супер пръчици, Зори!

    ОтговорИзтриване
  10. Зори, чудесни са, но ти си знаеш :)
    Снимката наистина е много красива, поздравления и майсторството в кухнята, така и зад обектива :)

    ОтговорИзтриване
  11. Ей, браво!Мислех си тези дни за нещо подобно, ще се възползвам от опита ти, Зори!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонименмарт 13, 2011

    Зори, страхотни са - записвам си рецептата!

    ОтговорИзтриване
  13. Зори, много ми харесаха.
    Дано успея да ги пробвам скоро.

    ОтговорИзтриване
  14. Роси, Пепи, Дианка, Йоли, Еви, Дани, Ина, Ив, Мария, Илианка, благодаря ви момичета!
    Пожелавам ви усмихната и слънчева нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонименмарт 14, 2011

    Много обичам гризини, но някои хора около мен не. Сега като гледам как тези са покрити с шоколад се питам дали мога да променя мнението им за гризините :). Много интересна идея, Зори. Поздрави и хубави мартенски дни!

    ОтговорИзтриване
  16. Оооо, прекрасна идея и великоплепна снимка, Зори!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  17. Мира, ДИве, благодаря ви :)
    С пожелание за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  18. Със или без шоколад, все са разкошни! И на мен ми хареса снимката!

    Спорна и усмихната седмица, Зори :-)

    ОтговорИзтриване
  19. А за мен не останаха? хм...

    :-)))

    Без шега - така ми се прихрупа..!

    Зори, много вкусни са снимките ти :-D

    Поздрави най-сърдечни и топли пожелания за ведри и слънчеви дни :-)

    ОтговорИзтриване
  20. Миленка, Дими, благодаря!
    Хубави мартенски дни и за двечките!

    ОтговорИзтриване
  21. Oh, this I call deliciously looking grissini! Yummie :)

    Cheers,
    Tanja

    ОтговорИзтриване