Ако все още ви се намират сушени чушки, сега е моментът да
съчетае вкуса на есента и зимата с експлозията от свежи подправки и първи
зеленчуци на пролетта.
1 ч.ч. /200 мл./ ориз
1 к.ч. булгур
1 връзка джоджен
1 връзка пресен зелен лук
1 стрък пресен чесън
1 ч.ч. от 200 мл. пасирани домати от консерва
1 с.л. пиперено пюре
100 гр. печурки
1 голям морков
сол
черен пипер
3 с.л. олио /ползвам оризово/
20 сухи чушки
250 мл. вода или бульон - топли
Ориза, измийте и залейте с малко топла вода за половин час.
Булгура измийте и отцедете от течността. Нарежете на ситно лука, чесъна,
джоджена, гъбите и моркова. Смесете в подходящ съд, добавете и булгура и
отцедения ориз. Добавете и олиото, доматите и пипереното пюре. Разбъркайте
добре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. С помощта на малка лъжичка напълнете чушките. Подредете ги в подходящ
дълбок съд – гювеч, дълбока тава, плитка тенджера /пригодена и за готвене във
фурната/. Залейте с водата и печете до готовност на 200 градуса.
Лесна и бърза рецепта без пържене и излишно суетене около
печката. На това прекрасно време по-добре да сме навън.
Зори, толкова са апетитни чушките :)
ОтговорИзтриванеНяма сушени, но имам едни бланширани във фризера и ще се възползвам от предложението!
И без това съм на вълна разчистване на фризер :)
Прегръдки и слънчев Гергьовден!
Дани, и с бланшираните ще се получи страхотно :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен и хубава неделя!
Страхотни чушки, но и хлябът май е домашен, аз започвам твоя от предната рецепта:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траяна :) хлябът е същия от предишната публикация :)
ИзтриванеМного красиво и апетитно си ни ги представила, Зори! А и ние както ги обичаме, направо огладнях като ги гледам... :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весели почивни дни!
Благодаря, Вени :)
Изтриванехубав неделен ден от мен!
Зори, чудесно предложение! И чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Бети, благодаря!
Изтриванехубави и за теб!
За сухи червени чушки съм готова през всеки сезон, а тази рецепта наистина съчетава всички сезони с аромати и цветове.Прекрасни снимки!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
и аз така :)
ИзтриванеБлагодаря, Вили!
вкусноооо
ОтговорИзтриванепоздрави
хубав празник
Благодаря, Мария!
ИзтриванеХубав и за теб!
Чудни снимки си направила, Зори!
ОтговорИзтриванеЧушките изглеждат страшно апетитно!
Поздрави и хубава вечер!
Благодаря, Ели! Хубав утрешен ден за теб!
ИзтриванеАма днес всички сте се наговорили да правите любимите ми неща:)))
ОтговорИзтриванеЗори прекрасно ястие обожавам пълнени чушки,невероятни снимки зашеметих се от красота(де да можех и аз така:)))).
Прегръдки и весел празник утре!
Благодаря, Здравче!
ИзтриванеХубав празник и за теб!
Зори, много вкусно и красиво е при теб! Обичам пълнени чушки, а твоите са превъзходни :)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мариянка :)
ИзтриванеЗори, пак ми напълниха очите снимките ти!
ОтговорИзтриванеЗори, много си мила :) благодаря!
ИзтриванеХа, сухи чушки,ами аз и такива ги обичам! Това ще трябва да го връча като идея на мама...нека си ме поглези малко :)))
ОтговорИзтриване:) ДИве, действай :)
ИзтриванеКласика с подобрения си поднесла, Зори! Много ги обичам и по рецептата на свекърва ми - с много лук и орехи, но сигурна съм, че и твоите ще ми се усладят. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЕви, обичам ги по всякакъв начин, с боб, с праз, с орехи :)
ИзтриванеПрегръдка и за теб и хубава нова седмица!
Е, Зори, виждам ги по никое време на нощта, но колажа е страхотен, да му се прииска човек да напълни чушки (поне). Особено ако никога не е опитвал постни чушки (като мен)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Хаха, Пеп :) благодаря.. не са страшни постните чушки :)
ИзтриванеХубава нова седмица и за теб!
Страшно, ще се пробва на всяка цена. Много добри снимки - детайлни. С боб стават страшни !
ОтговорИзтриванеблагодаря, феа :)
ИзтриванеМного вкусно гозба към изкусителната погача,Зори!
ОтговорИзтриванеС ориз и булгур много ми допадат пълнените чушки!
Красиви снимки!
Усмихната седмица!
Благодаря, Роси!
ИзтриванеХубава седмица и за теб!
Зори,
ОтговорИзтриванетова е едно от първите неща, които се научих да готвя преди 100 години като се омъжих- оттогава досега, всеки път като ги направя, се сещаме за онези луди-млади години ( щото сега са само луди вече;)))
Прекрасни снимки! Много пролет има в тях и щипка от другите сезони!
Хубава вечер!
Марте :) благодаря! Хубава и на теб!
ОтговорИзтриванеЗори,пълнени сухи чушки не съм готвила,но съм яла пълнени с боб-няма такава вкусотия.А и твоите изглеждат много вкуснички.Обичам постни ястия.
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!