неделя, 1 ноември 2009 г.

Шоколадови бисквити II



Преди около две седмици имахме гости в къщи. Донесоха ни шоколадови бонбони „Дръвчета” Нямам спомени като дете от тези бонбони, но ги помня от преди десетина години. За съжаление сегашните нямат много общо с приятния ми спомен. Сигурно и тях ги е засегнала финансовата криза. И тъй като аз ужасно мразя да изхвърлям храна, годна за ядене, им намерих приложение в тези бисквитки.




1 кутия шоколадови бонбони дръвчета – фино смлени
100 гр. меко масло
2 к.ч. типово брашно
1 к.ч. какао
2 с.л. фруктова захар
80 гр. фино смлени сурови фъстъци
2 с.л. прясно мляко
щипка сол


Бързо замесвате тесто, което оставяте за половин час в хладилник. След това с лъжичка оформяте топчета, които леко притискате с пръсти. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Следващият път ще ги направя с хубав шоколад и с бадеми или лешници. Рецептата е бърза и много сполучлива.



Накрая малко носталгично в днешния студен и мрачен 1 ноември, Празника на Народните Будители, за малко слънчево настроение показвам няколко уловени цветни мига от тази есен.



7 коментара:

  1. Благодаря за цветния спомен от есента.Понеже си млада не помниш първите бонбони 'Дръвчета".Това бяха за мен много вкусни бонбони,защото бяха на основата на натурален шоколад/който щеше да ти свърши прекрасна работа в случая/.Бяха като пънчета дървени.Не съм купувала такива /явно защо/но рецептата е хубава и ще трябва да измислим заместител.Топла неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, пак заповядай :) налових доста красиви моменти тази есен, ще покажа и други :) За дръвчетата, наистина не ги помня от преди, но когато започнаха да ги произвеждат някъде около 2000-та година ги харесвах много. Сега обаче не стават. Разгледах сайта на производителя, видях че имат и шоколад Крава, който аз също не помня, но в спомените на цяло едно поколение това е най-прекрасния шоколад. Следващия път ще ги направя с качествен :) Те и сега са много вкусни и са на привършване :)

    ОтговорИзтриване
  3. Vera, Jasenka, thank you :) Best regards and I wish you nice new week :)

    ОтговорИзтриване
  4. Зорница,
    много хубава идея за оползотворяване, а изглеждат чудесно и апетитно.
    А снимките са есенно вълшебство - благодаря,
    слънчева и успешна нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, Диани. Добре се получиха :) Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване