Само до преди две седмици аз и повечето ми приятелки подмрънквахме, че повече от месец вали почти всеки ден, че е студено, че лятото никакво го няма, а къде е сега този дъжд? В този ред на мисли продължавам със солените кексове в место хляб, вариантите са безброй. И този е с любимите ми маслини, сега и черни и зелени : )
Необходимите продукти:
2 ч.ч. брашно тип 700
1 бакпулвер
100 грама черни маслини без костилки
100 грама зелени маслини без костилки
150 грама шунка
150 грама обезмаслена извара
100 мл. прясно мляко
50 мл. царевично олио
3 яйца
Брашното се пресява заедно с бакпулвера, към него се прибавят разбитите с млякото и олиото яйца. Разбъркваме, добавяме нарязаните на шайби маслини, наситнената шунка и изварата. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.
P.S. Отивам да спя, че вече стана сто часа. От този кекс /печен в четвъртък вечер/ вече нищо не остана – страхотен е. Няма снимка в „цял ръст” защото лошо го счупих при изваждането : )
Необходимите продукти:
2 ч.ч. брашно тип 700
1 бакпулвер
100 грама черни маслини без костилки
100 грама зелени маслини без костилки
150 грама шунка
150 грама обезмаслена извара
100 мл. прясно мляко
50 мл. царевично олио
3 яйца
Брашното се пресява заедно с бакпулвера, към него се прибавят разбитите с млякото и олиото яйца. Разбъркваме, добавяме нарязаните на шайби маслини, наситнената шунка и изварата. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.
P.S. Отивам да спя, че вече стана сто часа. От този кекс /печен в четвъртък вечер/ вече нищо не остана – страхотен е. Няма снимка в „цял ръст” защото лошо го счупих при изваждането : )
This must be very tasty..I can imaginne..I like it!..and now I am hungry...
ОтговорИзтриванеvery aromatic and tasty bread!
ОтговорИзтриванеЗорница,
ОтговорИзтриванеизглежда много красиво.
Сигурна съм, че е и много вкусен,
и ароматен.
Хубав съботен ден, Диана
Vera, VZcool, thank you girls :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дианка!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗори, вече втори път правя кекса, но нещо не се получава както трябва. Би ли уточнила какви чаени чаши брашно ползваш - малки или големи? Първия път го правих със сушени доматки, извара, шунка и кашкавал, но смесих бяло и пълнозърнесто брашно. Беше много вкусен, но консистенцията не ми хареса, малко глетав. Днес пак го правих този път спазих рецептата и го направих с шунка, маслини и извара, но сместа стана като тесто гъста. Опече се. Вкусен е. Така ли трябва да бъде? Малко мокър от вътре?
ОтговорИзтриванеAни, чашите са големи от 250 мл. не съм го правила с други продукти. Сместа става гъста и когато се изпече е леко влажен отвътре.
ОтговорИзтриване