събота, 11 юли 2009 г.

Баница с шунка




Голям любител съм на вякакви тестени неща, а когато има и сиренце под някаква форма, щастието ми е пълно. За съжаление всяка тестена хапка ми се лепи на места, на които не е желана и така консумацията е силно и принудително ограничена. По някога обаче е препоръчително човек да се поглези и да си зарадва душата с нещо, което обича. През седмицата попаднах на много хубаво пушено сирене и идеята за тази баница веднага изплува. Какво е необходимо:

1 пакет готови кори за баница
200 грама пушено сирене
180 грама шунка
100 грама кашкавал
3 яйца
300 мл. кисело мляко


Шунката се нарязва на кубчета, а пушеното сирене на четвъртинки. Корите се редят в предварително намазнена тава. Върху всяка кора се слага по малко от сиренето и шунката. Можете да я направите вита, наложена или на пурички. Аз лично предпочитам вита. Може да намазните леко всяка кора, но пушеното сирене и кашкавалът съдържат достатъчно мазнини. От яйцата, киселото мляко и настърганият кашкавал приготвяте заливка, с която заливате подредените по ваш избор кори. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Някой ден ще се престраша и сама ще си разточа корите, в ума ми са все баниците на баба ми.

17 коментара:

  1. Еос, това изглежда много ВКУСНО! :)

    ОтговорИзтриване
  2. чудесна идея!А марката на сиренцето тайна ли е ,че не всички са хубави и аз купувам топени

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна баничка..даже усещам аромата и! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Аквичка, благодаря :) Наистина беше вкусно

    Vera, Jasenka - hvala :)

    Мими, наистина е много ароматно съчетание :)

    Дани, за съжаление изхвърлих опаковката, утре когато отида да пазарувам ще проверя ....

    ОтговорИзтриване
  5. Зори, чудесна е,
    сигурна съм, че си се поглезила добре с нея!
    Хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Хм, обичам аз да си угаждам :) гледам всичко да е с мяра, че после лошо :) Но баничката добре си я хапнахме :) Приятна вечер, Дианка!

    ОтговорИзтриване
  7. Дани, за пушеното сирене - Frico в тъмнокафява опаковка, аз го купих от Кауфланд.

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря!Ако я правя вита корите две по две ли се навиват или не ?

    ОтговорИзтриване
  10. Зависи от корите, ако са по-жилави /тип домашни или Сърбиянка/ по една, ако са фини - по две. За солени баници предпочитам по-жилавите.

    ОтговорИзтриване
  11. Баницата стана много вкусна/сиренето е страхотно/само че аз не дообмислих нещо:взех домашни кори и трябваше да ги разделя на две/много са големи /и на места стана като неопечено,но иначе ще ги правя пак.Поздравления

    ОтговорИзтриване
  12. Дани, много се радвам че ти е допаднала :)

    ОтговорИзтриване
  13. Зори ,за втори път я правя и корите ми остават сурови-или трябва да ги намажа с мазнина ,или тази заливка не е достатъчна.Аплънката е с любимото ми сиренце Frico....

    ОтговорИзтриване
  14. Дани, съжалявам че се получава така. Аз купувам от най-големите яйца, може би това е от значение. Намажи ги с мазнина.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонименноември 13, 2011

    много е вкусно,бързо и си заслужава :)

    ОтговорИзтриване