петък, 4 декември 2009 г.

Бонбони с ром и кокос



Необходимите продукти:

50 гр.масло /стайна температура/
50 гр.пудра захар
10 гр.ванилена захар
50 гр. смлени бадеми
60 гр. кокосови стърготини
50 гр.шоколад
3 с.л. ром
100 гр.конфитюр от боровинки

Предварително запичам леко в сух тефлонов тиган смлените бадеми и кокосовите стърготини. Шоколада смилам в блендер. Смесваме бадемите, кокоса, шоколада, рома и конфитюра и хомогенизираме. Отделно разбивам маслото със захарта. Прибавяме към първата смес и разбъркваме добре. От сместа се оформят малки топчета, които овалваме в кокосови стърготини или шоколадови пръчици, или в смес от двете. Съхраняват се в хладилник. Пропорциите са за 30 бр.

12 коментара:

  1. Много обичам такива бонбони, благодаря ти, че ми напомни за тях. Твоите изглеждат толкова изкусително. Целувки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Много подходящи за предстоящите празници :-) На такива изкушения не мога да устоя!

    Весел уикенд :-)
    хохо

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,Зори,радвам се ,че предлагаш толкова хубави бонбони-ароматни и предизвикателни на вид.Хубав празник:)))))))

    ОтговорИзтриване
  4. Мими, Миленка, Дани, благодаря ви :) тези бонбони са част от нещата, които приготвям за семейството и приятелите си за тази Коледа :)
    Пожелавам ви празничен уикенд вкусно да похапнете на Никулден, това е професионалният ми празник :) аз изчезвам с колегите си във Велинград ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Изкушават ме тези бонбони. Замислила съм един....проект, да го нарека, и от известно време се заглеждам по подобни рецепти. Твоята много ми допада.
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  6. Eos, they look lovely and I'm sure they taste just as well. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, Ивейн :) Успешна нова седмица от мен!

    Maslinka, Nada, Andrea, Vera, thank you :) Best regards!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте,аз съм нова,току що прохождаща в блогуването хаха!Следя вашия блог и много го харесвам,а особено много харесах коментара Ви към публикацията на Вероника!Имам един въпрос относно сладките-ще стегнат ли достатъчно,ако изсипя сместта в силиконови формички за бонбони,или след престоя им в хладилника остават меки?Поздрави

    ОтговорИзтриване
  9. И в силиконовите форми ще останат меки. Не са от стягащите се бонбони. Поздрави и за Вас!

    ОтговорИзтриване