събота, 9 май 2009 г.

Питки „Добруджа” с ръжено брашно




Продукти:
2 и ½ ч.ч. брашно тип 700 /чаена чаша от 240 мл./
½ ч.ч. ръжено брашно
250 мл. айрян
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин

От изброените продукти се омесва тесто /нито меко, нито твърдо/, оставя се на топло да втаса /да удвои обема си/. След това се премесва и се оформят питки по желание. Покриват се и отново се оставят да втасат /мин. за половин час/. Мажат се с прясно мляко и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.

4 коментара:

  1. Еос, чудесни са!
    Зная, че хлябът е твоя любима тема и избрах тук да напиша:

    Тези дни получих и разбрах за нова,
    много стойностна, според мен награда в итернет:

    Този път за приятелство в междублоговото пространство!
    Щастлива съм, че бих могла да ти я предложа.
    http://trydiani.blogspot.com/
    Предавам я с удоволствие и радост,
    предай я и ти на своите приятели!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Диани! Зарадва ме много с тази награда!

    ОтговорИзтриване