Продукти:
2 и ½ ч.ч. брашно тип 700 /чаена чаша от 240 мл./
½ ч.ч. ръжено брашно
250 мл. айрян
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
От изброените продукти се омесва тесто /нито меко, нито твърдо/, оставя се на топло да втаса /да удвои обема си/. След това се премесва и се оформят питки по желание. Покриват се и отново се оставят да втасат /мин. за половин час/. Мажат се с прясно мляко и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
2 и ½ ч.ч. брашно тип 700 /чаена чаша от 240 мл./
½ ч.ч. ръжено брашно
250 мл. айрян
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
От изброените продукти се омесва тесто /нито меко, нито твърдо/, оставя се на топло да втаса /да удвои обема си/. След това се премесва и се оформят питки по желание. Покриват се и отново се оставят да втасат /мин. за половин час/. Мажат се с прясно мляко и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
very,very nice!
ОтговорИзтриванеThank you, Vera!
ОтговорИзтриванеЕос, чудесни са!
ОтговорИзтриванеЗная, че хлябът е твоя любима тема и избрах тук да напиша:
Тези дни получих и разбрах за нова,
много стойностна, според мен награда в итернет:
Този път за приятелство в междублоговото пространство!
Щастлива съм, че бих могла да ти я предложа.
http://trydiani.blogspot.com/
Предавам я с удоволствие и радост,
предай я и ти на своите приятели!
Благодаря, Диани! Зарадва ме много с тази награда!
ОтговорИзтриване