неделя, 17 май 2009 г.

Боб с говежда пастърма







Продукти:
250 гр. боб
200 гр. говежда пастърма
2 малки зелени чушки
1 морков
1 резен целина глава
½ глава кромид лук
1 домат
червен пипер
малко брашно – 2 ч.л.
масло
чубрица
джоджен


Бобът и накъсаната на парчета говежда пастърма се сваряват в тенджера под налягане, заедно със ситно нарязаните лук, морков, целина и чушки. Аз накисвам боба в студена вода от предния ден и варя около 25 минути. Капакът на тенджерата се отстранява след като налягането вътре спадне и отново включвам котлона. След това за не повече от десет минути кипене се добавят брашното и червения пипер, размити в малко студена вода, подправките и маслото.
Много ароматно. Малко бяло изкиснато сиренце чудесно допълва вкуса
.

2 коментара: