вторник, 22 октомври 2013 г.

Сладкиш с пулпа от ябълков сок и царевично брашно


Дълго и шумно име за обикновен и лесен сладкиш. Трябваше много отдавна да пусна рецептата, но ми се струва че ябълковият сок ще е актуален цяла зима, та покрай него и разни подобни сладкиши.
Продуктите и рецептата съвсем накратко и малко есенни снимки : -)



Необходими са:
340 гр. пулпа от ябълки
100 гр. тръстикова захар
50 гр. меко краве масло
1 ч.л. подправки /смесени канела, джинджифил, индийко орехче/
2 яйца
50 гр. едро нарязани орехи
50 гр. царевично брашно
100 гр. типово брашно
1 бакпулвер



Смесете бакпулвера с брашната,  подправките и орехите. В отделен съд разбийте яйцата, маслото и захарта. След като захарта се разтопи, добавете и ябълковата пулпа. Смесете със сухите съставки, хомогенизирайте и изпечете в тавичка с диаметър 26-28 см., застлана с хартия, в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.



Други рецепти с пулпа от плодов сок:


35 коментара:

  1. Зори, много диетично и интересно десертче. Поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна есен, Зори е запечатал обектива ти!
    И красива снимка на вкусния и ароматен сладкиш!
    Прегръдка и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Зори, чудесно си "хванала" есента на тези снимки. От този уикенд ли са ти? Ние този уикенд бяхме на Витоша, откъм "вашата":) страна и беше невероятно. Снимах и се надявам поне част от тази красота да съм хванала, та да ме топли в идните зимни дни. Поздрави и уютни есенни дни ти желая! Мира, малки неща (не знам защо излизам като анонимна?! отдавна не съм посещавала блогове и нещо не ме разпознава системата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разпознава те, разпознава :) Да, снимките са от Витоша, около Боснек и само тази в средата е от частта над Кладница, но пак в посока Боснек :) Няма ли да споделиш твоите?

      Изтриване
  4. Зори, чуден начин за безотпадна технология, а и страшно вкусен! Прелестна есенна мелодия от багри!

    ОтговорИзтриване
  5. Интересно и не се съмнявам - вкусно! Наистина си струва човек да опита нещо подобно, Зори.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусно е, Гери :) благодаря :) Поздрави и за теб!

      Изтриване
  6. Прекрасни снимки Зори
    Сладкиша ми хареса също :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  7. Ето един чудесен сладкиш, в който ще мога да вложа пулпата от соковете :)благодаря, Зори!

    ОтговорИзтриване
  8. Есенна приказка, Зори -
    в красиви снимки, чудесна идея и ябълков вкус!
    Благодаря за удоволствието, сърдечни поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, както винаги си много мила! Благодаря! :*

      Изтриване
  9. Страхотни есенни снимки, Зори, истинска приказка! А сладкото ти предложение, така изкусително! Снимката върху орехите е уникат! Прегръдки и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Някак си си импонират есенните багри и твоят сладкиш,Зори!
    Още не съм отпочнала ябълковите аз,но им е време.
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Разкошни снимки и сладкиш, Зори! Грабвам си едно парче. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Зори, много хубава есента от вашата страна на Витоша! А когато човек има и от това вкусно есенно десертче в раничката, разходката дълго топли душата. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотни снимки,много есенно ми стана :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Есенно, нежно и уютно! Прегръщам те Зори!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонименноември 01, 2013

    Ауууу снимките са стархотни Зори!!! Напълни ми душата :)

    ОтговорИзтриване
  16. Много е приятно тук,Зори....

    ОтговорИзтриване
  17. Обожавам такива сладкиши :)
    Снимките ти са чудесни Зори!
    Не знам защо, но имам чувството че влизам тук за първи път и то попаднах случайно, търсих и поле за следене на сайта, но и това не открих, а толкова много ми се искаше да те добавя при блоговете които посещавам!
    Подсети ме моля те, как да го напрвя?
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря. Поправих се и добавих притурката за следене. Аз ползвам Feedly и не съм се замисляла за друго, благодаря че ме подсети!

      Изтриване