Рецептата за тези чушки е много стара. Или може би идеята, защото отдавна няма кой да ми даде точната рецепта. Майка ми казваше, че нейната баба ги е приготвяла така. За съжаление и двете вече ги няма на този свят. Оригиналът е с леко люти градински чушки с тънка кора, но поради липса на такива използвах сиврия.
Необходимите продукти:
10 бр. чушки /сиврия или друг сорт с тънка кора/
5-6 супени лъжици царевично олио
2 супени лъжици оцет
1 скилидка чесън
чубрица
сол
Загрейте олиото в дълбок тиган или друг съд с капак. Сложете измитите и добре подсушени чушки и смачканата скилидка чесън в горещата мазнина и изпържете от едната страна, след като ги обърнете, наръсете щедро с чубрица, бързо залейте с оцета и захлупете с капака. Продължете да пържите при висока температура, разклащайки от време на време. След като са готови, преместете в подходящ съд, посолете на вкус и залейте с мазнината, в която са изпържени.
Любими чушки!
ОтговорИзтриванеБаба ми (Бог да я прости) ги приготвяше често лятото, но май без чубрица... не съм сигурна, де.
П.П. Съжалявам, мила :(
Благодаря, Дани :)
ОтговорИзтриванеЦелувки от мен!
Ина, обичам "бабешките" гозби...
Благодаря ти, такъв е животът...
Две години по-късно :)) Много вкусни, но за жалост не можах да им се насладя както си трябва, щото моите се оказаха люти :)) Ще повтарям, то се видяло.
ИзтриванеБлагодарско, Зори :)
Снимчица на чушленцата ми :))
Инче, много се радвам :)Благодаря за доверието :) И лютички са много вкусни :)
ИзтриванеИ аз много обичам пържена сиврия.
ОтговорИзтриванеНо така оцет не съм прибавяла. Следващия път непременно ще ги направя както казваш :)
Благодаря, Зори и лека нощ!
I love roasted peppers and thees look so delicious. :)
ОтговорИзтриванеWonderful recipe as always. :)
I love grilled peppers too..exellent!
ОтговорИзтриванеBest regards, Nada!
Това е една от любимите ми рецепти! Наистина става много вкусно. Моята рецепта беше в малко по- различна модификация, но мисля да пробвам и твоята:)
ОтговорИзтриванеОбожавам така приготвени чушките, но рядко си го позволявам. Виртуално има се насладих обаче! Слънчев ден, Зори! :)
ОтговорИзтриванеI love them too, perfect recipe:)
ОтговорИзтриванеЗорница,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта -
много вкусна и ароматна.
Благодаря ти!
Слънчев и усмихнат ден, Диана
Аууу... как ми припомни за баба..!
ОтговорИзтриванеЕдновременно носталгично, леко тъжно, но и хубаво, уютно ми стана в душата..
Зори, нямам идея как ги правеше. Вероятно по сходен начин, бяха ужасно вкусни!
Вече няма такива чушки, няма такава баба.
Поздрави най-сърдечни, Зори и пожелание за здрави, свежи и пълни с положителни емоции пролетни дни! :-)
Обожавам ги пържените чушки!!! Понякога накрая прибавям сирене. Благодаря, че ме подсети:-)
ОтговорИзтриванеПепи :) опитай, няма да съжаляваш :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер от мен :)
Thanks, Andrea :) Best regards :)
Thank you, Nada :) You are so kind :)
Благодаря, Лулу :) Струва ми се има няколко възможности за постигане на този вкус. И аз бих опитала друг вариант :)
О, Еви :) И аз много рядко си позволявам... но си заслужават :) Благодаря :)
ОтговорИзтриванеThanks, Jasenka :) A big smile for you :)
Дианка, благодаря ти :)
Приятна вечер и спокойна нощ за теб :)
Ами, Дими, това което си спомням за тези чушки, е че се пържеха в плътно затворена тенджера. Но никакъв спомен кога се слагат чушките в мазнината... за това ги правя така. На вкус се доближават, просто вече наистина няма такива чушки...
ОтговорИзтриванеМария, благодаря за идеята за сиренето. Следващият път ще опитам.
Приятна вечер от мен, момичета и хубава и Цветна седмица от мен :)