събота, 11 юли 2009 г.

Родопите











България има невероятна природа. Друга тема е отношението на държавата ни към нея, но този блог е място само за приятни емоции. Всяко кътче, всяка планина има свой уникален чар и никога не мога да кажа, че тук или там е най-хубаво. С няколко думи и снимки искам да покажа моето усещане за Родопа планина.
Родопите са магическа планина, планината на Орфей, ябълка на раздора за много поколения. Планина със загадъчни и дълбоки пещери, дълбоки язовири, трудно проходими ждрела, неземни скални образувания и борове, борове, вековни, огромни, спиращи дъха.
Ще се влюбите в Родопите за цял живот. В китните селца, в които времето е спряло, в Широка лъка и Гела. Минавайки по новите пътища, в Буйновското и Триградското ждрело, с табелите „Еднолентов път с насрещно движение” ще се чудите как точно е построен пътя и колко време е отнело. С ледения си дъх ще ви посрещнат Ягодинската пещера и Дяволското гърло. Ще онемеете, поглеждайки в бездната от Чудните мостове.
Моят следващ път в Родопите ще бъде Перперикон, а вашият?

9 коментара:

  1. Ох как обичам Родопите! Я ела си вземи една наградка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм решил. Моите лични предпочитания са по-скоро в Рила, може би защото я гледам всеки ден и не ми омръзва.Хубавото в България е, в която и посока да тръгнеш, винаги има какво да видиш.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Мими :) Много хубава награда :)

    Yes, Vera it's a magic mountain

    Kritz, Рила е първата ми любов :) не съм ходила скоро и нямам пресни снимки, но се надявам на 25-ти да кача Мусала :) Съгласна съм с теб, че където и да е отидеш е красота, набелязала съм няколко обекта в Земенско, кога ли ще стигна до тях само не знам ... а и много искам да отида в Овчарци също... спирам, че ще излезе по-дълго от поста :) Приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Гледам ги тези къщички и се питам дали хората там са по-щастливи от нас ?! Изглеждат наистина сякаш времето е спряло..
    Не знам кой е следващият ми маршрут. И аз обичам Родопите, прекрасна планина, но за съжаление ми е далече, иначе бих ходила често да зареждам чакрите там.
    За сега се задоволявам с района :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Аквичка, не знам дали са по-щастливи хората там, по-близо до земята са със сигурност обаче - и в буквалния и в преносния смисъл на думата... Иначе и аз съм голям скитник :) стягам багаж за 10 минути :)

    Jasenka, yes it's realy wonderful :)

    ОтговорИзтриване
  6. Зори, чудесна си :-) Благодарност от мен и съпружето ми: върна ни за момент в един хубав спомен!

    Поздрав най-сърдечен за теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Моля заповядайте пак, Дими :) Радвам се, че този споделен миг ви е доставил удоволствие :)

    ОтговорИзтриване