неделя, 14 юни 2009 г.

Орехови бисквити





Продукти:
2 ч.ч. /от 200 мл./ брашно тип 700
½ ч.ч. кафява захар
1 яйце
2 с.л. ром
2 с.л. прясно мляко
100 гр. меко масло
1 ч.ч. смлени орехи
щипка сол

От брашното, захарта, яйцето, рома, млякото, маслото и солта се замества меко и лепкаво тесто. В края на месенето се добавят и орехите. Може да се наложи да добавите още малко брашно, ако тестото е прекалено лепкаво или малко мляко, ако е много твърдо. Оставете за 1/2 час в хладилник. След това с навлажнени ръце късайте топчета от сместа, които подреждате в застлана с пекарска хартия тава. Притиснете всяко топче леко с вилица. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до лекото покафеняване на крайчетата.

8 коментара: