събота, 6 юни 2009 г.

Аламинут „Коко”


Наистина ще послушам Мими и ще направя секция за специалитетите на съпруга си. Той готви с размах и удоволствие, а приготвените от него ястия са винаги много вкусни. Това е идеята му за оползотворяване на останалата след гости в къщи храна:

2 зелени печени чушки
½ глава кромид лук
3 изпечени на скара кюфтета
2 големи гриловани гъби печурки
1 парче наденица грилована
5-6 картофа /печени на фурна с малко масло/
100 мл. доматен сос
1 с.л. соев сос
½ ч.л. мед
½ ч.л. горчица

Чушките и лука, наситнени, се задушават без мазнина в доматения сос в сгорещен тефлонов тиган на умерен огън. След 5-6 минути се добавят нарязаните на кубчета кюфтета, наденица и гъби. Разбърква се и се оставя 2-3 минути да се смесят ароматите. Добавят се горчицата, меда и соевия сос. Отново се разбърква. След още две минути се добавят картофите – също нарязани на дребно. Котлона се изключва, тигана се захлупва с капак и ястието се оставя така около 10 минути.

2 коментара: