неделя, 14 юни 2009 г.

Пъстра пуешка супа


Продукти:
1 долно пуешко бутче
1 голям морков
1 домат
1 зелена чушка
1 малка консерва грах
½ консерва царевица
1 ч.ч. картофено пюре
около 2 л. вода
босилек
сол

Пуешкото бутче се сварява и обезкостява, месото се нарязва на парчета. Бульона се прецежда и отново се слага да заври. Когато кипне към него се добавя моркова, нарязан на кръгчета и след това на половинки. След 5-6 минути се добавя наситнената чушка и много фино пасираното картофено пюре /без бучици/. След още 5-6 минути се добавя и свареното месо и настъргания на ренде домат. Проверявам дали зеленчуците са сварили, и ако да добавям царевицата и граха. Изключвам котлона. Добавям ситно нарязан пресен босилек и сол на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар